Antep'in tescilli lezzeti beyran, bölgede genellikle sabah kahvaltısında tüketiliyor. İşte tadına doyum olmaz lezzetin sağlığımıza kattığı faydaları... Kuzu gerdan eti, pirinç, sarımsak, çeşitli bahahartalar ve salçayla hazırlanan beyran, oldukça zahmetli bir yemektir, orijinal bir beyran çorbasının yapımı 13 saat sürer. Ciddi anlamda beceri ister ve her yerde de yenmez. Evinizde yapacaksanız bile son derece dikkatli ve özenerek çalışmanız gerekir. Beyran hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise haşlanan kuzu gerdanın suyunun kullanılmasıdır. Et suyu, beyrana lezzet veren en önemli ayrıntıdır. Antep'in yöresel çorbası beyran şifa niyetine içilir. Üst solunum yolları rahatsızlıkları için tam bir şifa deposudur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. - 1 kg kuzu incik - 2 çay bardağı pirinç - 5 - 6 su bardağı su - 1 yemek kaşığı tereyağı - 2 tatlı kaşığı biber salçası - 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 8 diş sarımsak - Tuz - Karabiber Düdüklü tencereye kuzu etini, kabuklarını soyduğunuz bütün sarımsakları ve suyu ekleyip haşlayın. Haşladığınız eti didikleyin.Et suyunu ve yıkadığınız pirinci ekleyip pirinci haşlayın.Üzerine tereyağı, salça, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Etleri ilave edip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak servis yapın.