Brokoli içeriğinde C vitamini barındıran ve karaciğere adeta detoks etkisi yaratan bir sebze türüdür. Birazdan vereceğimiz brokoli çorbasının malzemeleri içerisinde şifa kaynağı olan zencefilde yer alıyor. Zencefil, Zencefil, sindirime yardımcı olan ve sağlıklı bir bağışıklık sistemini destekleyen güçlü bir iltihapla savaşan çeşitli maddeler içerir. Dolayısıyla birazdan vereceğimiz çorba hem sağlığınıza sayısız fayda sağlayacak hem de damak tadınızı şenlendirecek. İşte faydalarını saymakla bitiremediğimiz fesleğenli brokoli çorba tarifimiz… 2 baş brokoli Bir çorba kaşığı zeytinyağı Bir diş kıyılmış sarımsak 1 fincan kuru fasulye 1 fincan taze fesleğen yaprağı 3 su bardağı su Brokoliyi buharda 5 dk boyunca kaynatın. Yemyeşil bir renk alıp yumuşamasını sağlayın. Daha sonra ayrı bir tavaya zeytinyağını ekleyip kısık ateşte bekletin. Üzerine sarımsak, zencefil ve fasulye ekleyin. Tavada yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Sonrasında üzerine buharda pişirmiş olduğunuz brokoliyi ekleyin. Bir iki dakika kavurduktan sonra üzerine fesleğeni ilave edin. Karışımı solgun hale gelinceye kadar tava da bir arkalı bir önlü karıştırarak pişirin. Solgun hale geldikten sonra ateşten alın. Brokoli ve fasulye karışımını blenderden geçirin. Suyunu da ekleyerek bir kez düşük devirde karıştırın. Daha sonra karışımı tencereye alarak kremsi bir kıvam alıncaya kadar karıştırıp kaynatın. Kâselere döküp sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.