Fesleğen, kişniş, maydanoz: Kurutulmuş halde asla kullanmayın!
Kurutulmuş otlar çoğu zaman harika bir alternatiftir ancak bazıları, taze muadillerinin yerini tutamaz. Özellikle toplandıklarında veya mevsimi geçtiğinde çok uzun süre saklanamayan bu bitkileri, siz siz olun tazeyken tüketin. İşte taze şekilde tüketmeniz gereken 3 ot ve "Taze otlar nasıl saklanır?" diye düşünenler için en doğru yöntem... PEMBENAR ÖZEL
3

Taze fesleğen ise öyle güçlü bir aromaya sahiptir ki içerisine girdiği soslara, salatalara, kızartmalara ve yemeklere ayrı bir lezzet verir.
4

Kişniş
Kişniş kurutulduğunda bir miktar tadını korur ancak tazesindeki o aroma ve lezzeti kurutulmuşunda asla bulamazsınız.
5

Kişniş kolay büyüyüp hemen toplanmazsa tazeliğini ve canlılığını yitirebilir.
6

Ancak toplandıktan sonra uygun şekilde saklanırsa birkaç hafta buzdolabında kalabilir.
7

Maydanoz
Kurutulmuş maydanoz, pek çok yemekte kullanılabiliyor ancak bir tarifte taze maydanoz kullanmanız isteniyorsa bunun yerine asla kurutulmuş olanını kullanmayın.
8

Taze maydanoz, güçlü bir aromaya sahiptir ve salatalara çok yakışır.
9

Ayrıca taze maydanoz sindirim için de yararlıdır.
10

Yemekten sonra taze maydanoz çiğnemek, sarımsak ve soğan gibi aromatik gıdalardan kaynaklanan ağız kokusu ile mücadeleye de yardımcı olabilir.
11

Taze ot doğru şekilde nasıl saklanır?
Peki, bir hafta içinde kullanmayı düşündüğünüz taze bitkileri nasıl saklamanız gerektiğini biliyor musunuz?
12

Bitkini gövdesindeki tüm ipler, kesin ve bağı su dolu bir kabın içerisine dik şekilde yerleştirerek buzdolabına koyun.
13
