HaberlerBilgiEvde yoÄŸurt mayalamanın püf noktalarıEvde yoÄŸurt mayalamanın püf noktalarıYoÄŸurdun zengin vitamin ve minerallerinden faydalanmak için ev yapımı yoÄŸurt tüketmenizde fayda var. Nasıl yaparsam yapayım bir türlü kıvamını tutturamıyorum diyorsanız size vereceÄŸimiz önerilere göz atmanızı tavsiye diyoruz.1 YoÄŸurt yaparken dikkat edilmesi gerekenler; YoÄŸurt mayası YoÄŸurt mayasını, hazır aldığınız ya da önceden yapmış olduÄŸunuz yoÄŸurttan kullanabilirsiniz.Sütün yoÄŸurt haline gelmesini saÄŸlayan ve faydalı bakterileri süte karıştırmanın en kolay yolu, bir parça yoÄŸurdu ılık sütle karıştırarak,  yoÄŸurt yapacağınız sütün içine eklemektir. YoÄŸurdun kıvamını ve kalitesini ayarlayacak en önemli etken yoÄŸurdun mayasıdır.2 Sütün ısısı önemli YoÄŸurt yapmak için hazırladığınız sütün iyice kaynamış olması ve  tamamen soÄŸumadan ilk ısısı düştüğünde kullanılması gerekir. Kaynamış ve soÄŸumuÅŸ sütü tekrar yoÄŸurt yapmak için ısıtırsanız sonuç hüsranla bitecektir. Özetle sütü yoÄŸurt için kaynatmalı ve ilk ısı geçtiÄŸinde henüz sütünüz ılıkken mayayı eklemeniz gerekmektedir.ÂSon olarak, maya kattığınız sütün kapağını kapatarak hava almayacak ÅŸekilde bezle sarmanız, yoÄŸurdun lezzeti ve kıvamı için oldukça önemlidir.3 Peki, yoÄŸurt nasıl açılmalı? Tüm bu iÅŸlemleri harfiyen uygulamış olsanız bile yoÄŸurdunuzu açarken yapacağınız bazı hatalar, yoÄŸurdun kıvamının tutmamasına ve tadının ekÅŸi olmasına neden olur. Mayaladıktan sonra bezle sarıp 8-9 saat beklettiÄŸiniz yoÄŸurdun ilk olarak üst kısmını açın. Ve bezden çıkarmadan üstü açık, alt kısmı kapalı olacak ÅŸekilde yarım saat bekletin. Bu durum yoÄŸurdun yavaÅŸ soÄŸuması ve kıvamının tutması için gereklidir. Yarım saat dolduktan sonra bezden yoÄŸurdu tamamen çıkartıp,  bir saat dışarıda beklettikten sonra dolaba koyabilirsiniz.yoÄŸurt nasıl yapılıryoÄŸurt yapmanın püf noktaları