Ev yapımı yaprak döner tarifi
1 yaş ve sonrası çocuklar için süt alerjisinin ağır seyrettiği durumlarda ev dışı et yemekleri de bazen sakıncalı olabilmektedir. Zira restoranlarda etler, süt, yoğurt gibi gıdalarla marine edilebilmektedir. Bu durumda üzülmeyin dönerinizi evde de yapabilirsiniz.
1

Malzemeler
5 tane Kuzu Külbastı250 gr kuzu kıyma1 adet kırmızıbiber1 adet yeşil köy biberi1 çay kasığı tuz1 çay kasığı tatlı kırmızı toz biber1 adet soğanUfak 1 diş sarımsak
2

Hazırlanışı
Külbastılar olabilecek en ince şekilde dövülerek inceltilir.Soğan ve sarımsak rendelenir, sonra diğer et harici malzemeler ile birlikte rondodan geçirilir. Kıyma ile rondodan geçirilmiş malzemeler birlikte yoğurulur.
4

Rulo buzluğa koyulur. Soğuyarak sertleşmesi sağlanır. Bu şekilde yaprak yaprak kesebilmek mümkün olacaktır.
5
