Dünyanın en faydalı yiyecekleri arasında yer alan tarçın hücrelerin glukozu kullanma kapasitesini arttırır ve insülin reseptörlerini tetikler. Bu sayede kolesterol ve kan şekerini dengeler. Elma, ihtiva ettiği B-6 vitamini sayesinde vücut için gerekli olan oksijenin miktarını arttırır ve taşınmasını kolaylaştırır. Bağışıklık sisteminde de anahtar bir rol oynayan B-6 vitamini beyaz kan hücresi üretimini destekler. Arizona Üniversitesi’nden uzmanlar tarçının elmada bulunan B-6 vitamininin alımını kolaylaştırdığını ortaya çıkarmıştır. Bu sayede hasarlı epitel doku hücrelerine antioksidan desteği sağlanıyor. Elma ve tarçında bulunan bir diğer mucize özellik de lif açısından zengin olmaları. Kolorado Eyalet Üniversitesi’nden uzmanlar, bu liflerin vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasında etkin rol oynadığını belirtiyor. Bu sayede sindirim sistemi desteklenmiş oluyor. Ayrıca tarçının kolon kanserine karşı hücreleri de koruduğu savunuluyor.