Eğer bu yöntemle saklarsanız 25 yıla kadar ömrü uzuyor! İşte yıllarca dayanabilecek 10 yiyecek
Yiyecekleri israf etmemek için, onları uzun süre saklamak ve doğru yöntemleri kullanmak önemlidir. Burada tek bilmeniz gereken şey onları nasıl düzgün bir şekilde saklayacağınızı bilmektir. Peki, hangi besinler doğru saklandığı takdirde uzun raf ömrüne sahip olurlar? İşte yıllarca dayanabilecek 10 yiyeceği sizinle paylaşıyoruz. PEMBENAR ÖZEL
1

Orman meyveleri: Yıkayın ve dondurun
Meyveler birçok tarifi güzelleştiren en önemli lezzetlerden biri. Ancak orman meyveleri hızlıca bozulabilen ve tazeliğini yitiren besinler arasındadır.Raf ömrünü yaklaşık 1 yıl kadar uzatmanız için onları dondurucuda saklayabilirsiniz.
2

Dondurmadan önce mutlaka iyice yıkayın ve buzdolabı poşetlerine bölüştürüp o şekilde dondurucuya yerleştirin. Böylece kolayca bozulmalarını önleyecek ve taze kalmalarını sağlayacaksınız.
3

Sebzeler: Turşu yapın
Sebzelerin raf ömrünü uzatmak için illa dondurmanıza gerek yok. Onları turşuya çevirerek yaklaşık 2 yıl kadar saklayabilirsiniz.
4

Ancak tüm sebzelerin saklama süresinde değişkenlikler olabilir. Örneğin, domates turşusu yaklaşık 1 aya kadar taze kalabilir. Bunun dışında sebzeleri sirke, su ve tuz karışımında tutmaya özen gösterin.
5

Havuç: Cips haline getirin
Havuç, birçok insanın yemek pişirmek için el altında tutmayı sevdiği sebzelerden biridir. Havucu uzun süre taze tutmak için ya da raf ömrünü uzatmak için ince şeritler halinde kesip cips haline getirebilirsiniz.
6

Kuruduktan sonra 25 yıla kadar bu şekilde saklayabilirsiniz.
7

Elma: Kurutabilirsiniz
Elma, yaklaşık 2 hafta içinde bozulan ve yumuşayan meyvelerden biridir. Ancak onları da havuç gibi kurutarak yaklaşık 20 yıla kadar saklayabilirsiniz.
8

Bunun için elmaları ince ince dilimleyin. Fırında ya da kurutucunuz varsa pişirmeye başlayın. Pişen elmaları iyice soğuduktan sonra hava geçirmez kavanozlara veya plastik torbalara bölüştürüp saklayın.
9

Kuruyemişler: Poşetleyin ve dondurun
Birçok kabuklu kuruyemiş iyi bir protein kaynağıdır ve uzun süreye kadar dayanabilirler. Ancak daha uzun süre dayanıklı ve taze olmaları için onları kapalı ve dondurucuda saklamak önemlidir.
10

Bazı kuruyemişler 2 yıla kadar taze kalabilir. Özellikle bademlerin uzun süre dayandığı söylenmektedir.
11

Kuru fasulye: Konservede saklayın
Haşlanmış fasulyeyi hava almayacak konserve bir ürünün içinde saklarsanız 3 ila 5 yıl kadar ömürlerini uzatabilir ya da konserve şeklinde satın alıp, istediğiniz zaman pişirebilirsiniz.
12

Akçaağaç şurubu: Dondurup saklayın
Donmuş halde tuttuğunuz sürece, akçaağaç şurubu süresiz olarak saklanabilir.
13

Balık: Konserve alabilirsiniz
Taze bir balık 3 güne kadar dayanabilir. Ancak konserve balıkların uzun bir raf ömrü vardır. Bazıları 3 yıla kadar dayanabilir.
14
