HaberlerYöresel TariflerDiyarbakır yöresi yemek tarifleriDiyarbakır yöresi yemek tarifleriDiyarbakır’dan sofranıza yöresel yemek tarifleri...1 Diyarbakır, Güneydoğu Anadolu bölgemizin tipik damak tadı özelliklerini taşıyor. Sebze yemekleriyle pek meşhur olmayan ilimiz et yemekleri açısından oldukça zengindir.Cartlak kebabı olarak da bilinen ciğer kebabı geleneksel yemekler arasındadır. Diğer meşhur lezzetleri, İçli köfte, çiğ köfte, bulgur pilavı ve keşkek… Tatlılardan, burma kadayıf ve Nuriye en meşhur lezzetlerindendir. İşte sizlere Diyarbakır’ın nefis yöresel yemek tarifleri... 2 İçli köfte tarifi İçli köfte malzemeleri - 3 Bardak köftelik bulgur- 2 adet yumurta - 1 bardak un- Yarım çorba kaşığı domates salçası- Yarım çorba kaşığı biber salçası- Karabiber, pul biber ve tuz İç harcı için malzemeler - 500 gr kıyma - Bir çorba kaşığından biraz fazla tereyağı- Bir çay bardağı sıvı yağ- 2 tane soğan- 1 çorba kaışığı biber salçası- 1 çorba kaşığı domates salçası- Tuz, pul biber, karabiber ve kimyon- İsteğe göre maydanoz 3 İç harcı hazırlanışı Soğanı ve maydanozu ince şekilde doğrayın. Tencereye sıvı yağı, tereyağını ve kıymayı da ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğanları da ilave ederek kavurmaya devam edin. Daha sonra tuzu, salçayı, baharatları ve cevizi ilave ederek karıştırın. Son olarak İç harcı buzdolabında soğumaya bırakın.4 İç li köfte yapılışıHamuru hazırlanışı Derin bir kap içerisine bulguru koyun. Üzerine sıcak su ekleyerek bulgurların şişmesini bekleyin. Daha sonra yumurtaları, unu, salçayı ilave ederek iyice yoğurun. Yoğururken arada bir elinize ılık su değdirirseniz hamurun daha çabuk kıvam almasını sağlarsınız. Hamurun kıvamı macun gibi olana kadar hamurunu yoğurmaya devam edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak işaret parmağınız ya da serçe parmağınızla içini oyabilirsiniz. Oyma işlemini yapmadan önce elinizi soğuk suyla ıslatın ki hamur elinize yapışmasın. Hamurun içini oyduktan sonra iç harcı, taşırmayacak şekilde kaşık yardımıyla hamurun içine koyun ve hamuru sıkı bir şekilde kapatın.Hazırladığınız köfteleri tepsiye dizip üzerini nemli bir bezle örtün. Kızgın ve bol yağda köfteleri kızartıp yağını çekmesi için kâğıt havlunun üzerine alabilirsiniz. Afiyet olsun…5 Cartlak kebabı tarifi Cartlak kebabı malzemeleri - 1kg ciğer - Tuz - Kuru nane- Kimyon - Yarım bardak zeytinyağı- Pul biber- Kebap şişi Cartlak kebabı yapılışı Ciğerleri şiş kebaplık doğrayınız. Daha sonra yıkayıp bir süzgeçte süzünüz. İçine kuru nane, tuz, karabiber, kimyon ve bir baş sarımsak dövüp atınız. Daha sonra şişlere dizip mangalda veya fırın ızgarasında pişirebilirsiniz.Afiyet olsun...6 Burma kadayıf tatlısı tarifi Kadayıf tatlısı malzemeleri - 1kg çiğ kadayıf- 1 kg öğütülmüş fıstık içi- 500 gr margarin- 1 yemek kaşığı pekmez Şerbeti için - 3kg şeker- 6 su bardağı su Şerbetin hazırlanışı Şeker ve suyu bir tencerede karıştırın. Şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın.7 Burma Kadayıf tatlısı yapılışı Kadayıf için 100 gr margarini eritin. Eritmiş olduğunuz margarini bir çorba kaşığı pekmezle karıştırıp tepsinin dibine sürün. Çiğ olan kadayıfı düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya fıstık içi serpin. Sonra ucundan tutup burarak sarın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan eritilmiş margarini sürün. Kadayıfı, önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyup 15 dakika pişirin. Aynı tepsiyi ters çevirerek iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…Diyarbakır yemek tarifleriiçli köfte tarifiDiyarbakır burma tatlısı tarifi cartak kebabı tarifi