4 kişilik 200 gr un 20 gr pudra şekeri 100 gr tereyağ 1 adet yumurta 200 ml krema 10 gr şeker 100 gr çikolata süs için portakal dilimi gerektiği kadar badem Fırını 180 derecede ısıtın. Bir kapta un ve pudra şekerini karıştırın. Tereyağ ve yumurta ekleyip yumuşak bir hamur yapmak için yoğuralım. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında bir saat bekletelim. Hamuru açalım. Tart kalıplarını yağlayıp hamuru yerleştirelim ve çatalla birkaç delik açalım. 180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirelim. Daha sonra tencerede şeker ve kremayı pişirin. Çikolatayı da ekleyip karıştırın. Kıvamı pürüzsüz olan çikolata sosunu pişen tart hamuruna dökün ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. Soğuyan çikolatalı tartımızı badem ve portakal dilimi ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…