DHA
Çiğ köftenin kaliteli olup olmadığını anlamanın yolları
Doğuç ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin vazgeçilmez lezzeti olan çiğ köfte, lokanta ve restoranlar aracılığıyla da tüketicilere ulaştırılıyor. Malatyalı çiğ köfte ustaları, sağlıklı ve kaliteli çiğ köftenin tarifini yaptı, hileye karşı da uyarıda bulundu. Çiğ köfte nasıl yapılır? Kaliteli çiğ köftenin özellikleri nelerdir? İşte çiğ köfte alırken dikkat edilmesi gerekenler...
1

Etli olarak yoğrulanın Şanlıurfa, etsiz yoğrulanın ise Adıyaman tarafından tescillendiği çiğ köftede hileye başvuruluyor. Malatyalı çiğ köfte ustası Cihan Tetik, sağlıklı, kaliteli ve lezzetli çiğ köftenin tüketilmesini yoksa insan sağlığını olumsuz etkileyeceğini ifade etti.
2

Cihan Tetik, lezzetli ve kaliteli çiğ köfte yemek için kullanılan malzemelerin kaliteli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
3

Köftede kullanılan; bulgur, sarımsak, isot ve baharatın kaliteli olmasının şart olduğunu anlatan Tetik, "Bu ürünler de güvenilir yerden alınmalı. Çiğ köfte, kaliteli malzemelerin usta tarafından kıvamında yoğrulması ile elde edilir" dedi.
4

Çiğ köftede çeşitli hile yöntemleri olduğunu ve bu durumun insan sağlığı açısından risk oluşturduğunu dile getiren Tetik, halkı hileli ürün yememek için güvendiği işletmelerin ürünlerini tüketmeleri konusunda uyardı.
5

Çiğ köfteye kalitesiz baharat ve renklendiriciler konulduğunu anlatan Tetik, şöyle konuştu:
"Kalitesiz baharat, tatlandırıcı, renklendiriciler konuluyor; bunlara dikkat etmemiz lazım. Sonuç olarak bu gıda. İnsanların tükettiği; eşlerine, çocuklarına yedirdikleri bir şey.
6

İnsanlar sadece damak tadına bakarlar ama gerçekten çiğ köftenin ana maddesi, bulgur sarımsak, isot ve baharattır.
7

Şimdi cevizli yapan, muzlu yapan, yoğurtlu yapan, bulyon kullananları duyuyoruz. Bulyon pişmiş etten hazırlanmış bir yiyecektir.
8
