Nar Gourmet, Edremit bölgesinin Ayvalık zeytinleri ile Anadolu’nun zengin bitki çeşitliliğinde elle toplanmış baharat, sebze ve meyveleri buluşturdu. Limon, Bergamot ve Mandalina’dan oluşan “Akdeniz Seti”, Defne, Biberiye, Fesleğen, Kekik’den oluşan “Baharat Seti”, Sarımsak, Acı kırmızı, Kırmızı ve Yeşil biber’den oluşan “Biber ve Sarımsak Seti” ile damak zevkinize özel ve sağlıklı lezzetler sunuyor. Limon çeşnili zeytinyağı; hafif başlangıçlardan mezelere, marine enginar ve pişmiş sebzelere uzanan bir yelpazede iç açıcı, taze aroması ile mükemmel sonuç veriyor. Acı kırmızı biber çeşnili zeytinyağı; acılı lezzeti sevenler için, rengini capcanlı kırmızı biberden alıyor ve ızgara etlerlere tutkulu bir lezzet katıyor. Fesleğenli zeytinyağı ise domatesli soslar ve soğan çorbası için son derece uygun; salatalara, peynir çeşitlerine çok yakışan bir lezzet…. Akdeniz Seti (Limon, Bergamot, Limon, Mandalina) Nar Gourmet Limon Çeşnili Zeytinyağı; Ege'nin zeytinyağı başkenti Ayvalık'ın ödüllü zeytinlerinden elde edilen, taze limon kabuklarının yeni hasat zeytinlerle sıkılmasıyla açığa çıkan iç açıcı, taze aroması ile salataları canlandırıyor, deniz kabuklularının lezzetini vurguluyor. Hafif başlangıçlardan yan tabaklara, marine enginar ve pişmiş sebzelere uzanan bir yelpazede mükemmel sonuç veren Limon Aromalı Zeytinyağı Salata, karides, sebzeler, midye pilakisi, patlıcan salatası, zeytinyağlı enginar yemekleriniz için tavsiye ediliyor. Nar Gourmet Bergomot Çeşnili Zeytinyağı; Limondan daha tatlı ve greyfurttan daha ekşi özelliği olan Bergamot meyvesinin kendine özgü çiçeksi, zengin ve hafif buruk aromasını sahiplenen eşsiz bir lezzet. Derin aroması özellikle salata ve ızgara balıklara yepyeni lezzet katmanları ekliyor. Özellikle yeşil sebze, ızgara balık, balık pilaki, biber ya da patlıcan dolmasının kıyma harcına özel bir lezzet katıyor. Nar Gourmet Portakal Çeşnili Zeytinyağı Akdenizlilerin vazgeçilmezi portakalın tazeleyici rayihası, ödüllü Ayvalık zeytinlerinin eşsiz aromasıyla bir arada. Hem et yemeklerine hem salatalara hem de keklere aynı anda hoşluk katabilen ferahlatıcı bir lezzet. Özellikle, salata, beyaz et, portakallı ördek, zeytinyağlı kereviz, kuru meyveyle pişirilen yahnilerde kullanılması tavsiye ediliyor. Nar Gourmet Mandalina Çeşnili Zeytinyağı; Akdenizin meyvesi mandalin, narin aromasını bu kez eşsiz bir zeytinyağına armağan ediyor. Taze mandalin kabukları, ödüllü Ayvalık zeytinleriyle birlikte sıkılıyor. Izgara etin üzerinde mükemmel sonuç veriyor, zeytinyağlı kereviz ve enginara özel bir tat katıyor, kek ve tartlar içinse nefis bir alternatif oluşturuyor. Bol çeşitli yeşilliğin bir arada kullanıldığı mevsim salatalarına meyvenin özünü katar. Izgara etlere yakışır. Et ızgarada çevrilirken sürülebilir. Tencerede pişirilen tavuk ısıyla temas ettiğinde mandalinalı zeytinyağında alt üst edilirse nefis bir aroma kazandırır. Nar Gourmet Baharat Seti (Defne, Biberiye, Fesleğen, Kekik) Eşlik ettiği her tabağa aromatik bir karakter kazandıran özel bir set. Defne, biberiye, fesleğen ve kekiğin tazeleyici aromalarına sahip. Defne; Güçlü ve tazeleyici aromasıyla hem kırmızı hem de beyaz etle mükemmel sonuç veren, girdiği her yemeğe derinlik katan doğal aromalı zeytinyağı. Özellikle, Fırında palamut, püreli rostoda kullanılabilir. Defneli zeytinyağını hardal tohumuyla yapacağınız özel karışımı soğan, bira ve sirkeyle harmanlayarak nefis bir sos üretebilirsiniz. Biberiye; İştah kabartan aromatik kokusuyla taze biberiye, kaliteli bir zeytinyağı için kusursuz bir ortak. Sonuç; ızgara tavuğa, balığa, marine edilecek etlere müthiş bir lezzet katan mükemmel zeytinyağı. Ekmekten makarnaya tüm hamur işlerinde, et yemeklerinin soslarında, balıklarda; özellikle kabak yemeklerinde tercih edilebilir. Fesleğen; Taze fesleğen ve sızma zeytinyağının zamana meydan okuyan, karşı konulmaz birlikteliği. Yüzyıllardır Akdeniz tabaklarında kendine özel bir yer bulmuş olan bu lezzet her damlasında gerçek fesleğen deneyimi yaşatıyor. Domatesle buluştuğunda lezzetine doyulmuyor. Patatesli yemeklerde, domatesli soslarda, soğan çorbasında ve fesleğen bazlı soslarda aromayı belirginleştiriyor. Kekik; Ege'nin öz kokusu kekiğin yoğun ve keskin lezzetini taşıyan, garnitür, dolma içi ve baharatlı yemeklere mükemmel eşlik eden, pirzolanın olmazsa olmazı, barbekü soslarının ve etin tamamlayıcısı doğal aromalı zeytinyağı. Etlerde, bifteğin marine edilmesinde, ızgara aşamasında ete yumuşaklık kazandırması için ve köfte harcında tercih edilebilir. Yoğurt çorbasında kullanımı ise bir klasiktir. Nar Gourmet Biber ve Sarımsak Seti (Sarımsak, Acı kırmızı biber, Kırmızı biber, Yeşil biber) Güçlü ve doygun bir aromaya sahip bu set, geniş bir yelpazede kullanım için özel olarak hazırlanmıştır. Sarımsak; Akdeniz'in ikonik tatları, sarımsak ve zeytinin kusursuz birlikteliği. Bütün sarımsakların geç hasat Ayvalık zeytinleriyle birlikte sıkılmasıyla, inanılmaz bir aromaya sahip zengin bir zeytinyağı ortaya çıkıyor. Taze sarımsağın aroması, soğuk sıkım zeytinin rayihasıyla birleştiğinde, geniş bir yemek yelpazesinde mükemmel sonuç veriyor. Pizza, humus, makarna, cacık ve mezelerle ya da sadece çıtır çıtır bir dilim bagetle. Acı Kırmızı Biber, Kırmızı biberin derin, meyvemsi acısı ve kızıl kahve rengi bu özel zeytinyağına güçlü bir karakter kazandırıyor. Ekmekle birlikte nefis bir dip sos, pizzalar için son dokunuş, kısır, etli kurufasulye ve kuskus içinse adeta lezzet belirleyici. Baharat dokunuşu arayan tüm yemekler için ideal. Cevizli ezmeyi bir de acılı deneyebilirsiniz. Kırmızı BiberAnadolu'ya özgü kırmızı biberin güçlü aromasını salatalara, pizzalara, fırın ve ızgara etlere taşıyan soğuk sıkım zeytinyağı. Kırmızı biberin acısını tercih etmeyenler için ideal. Et ve sebze yemeklerinde, sabah kahvaltıda zeytin tabağında ya da bir dilim taze ekmekle lezzetinin doruğuna çıkıyor. Sıcak ya da soğuk rosto etlerin sosunda, deniz ürünlerinde ya da pizzada.