DHA
Buzluğa atılan balığın tadı bakın neden değişiyor
Balık tüketiminin sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu artık bilmeyen yok. Ancak Türk halkı olarak anne sütünden sonra en faydalı gıda olarak gösterilen bu mucizevi gıdayı yeteri kadar tüketmiyoruz. Balığın taze yenilmesinin çok faydalı olduğunu vurgulayan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Gökoğlu, buzluğa giren balıkta nasıl değişimler yaşandığını ve bunun sebebini açıkladı
1

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Gökoğlu, balığın insan sağlığı açısından kusursuz gıdalardan biri olduğunu söyledi.
2

Anne sütünden sonra balığın en faydalı gıda olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Gökoğlu, bu dönemde palamudun bol olduğunu belirterek, “Bu dönemde en çok palamut, hamsi yenir.
3

Antalya civarındakiler barbun yiyebilir. Sardalya bu mevsimde yağlı olduğu için tercih edilebilir. Karides de tercih edilebilir" dedi.
4

'Her yaştan insan balık eti yiyebilir'
Balığın kusursuz bir gıda olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gökoğlu, “Toplumun balık eti tüketmesi hem kendi sağlıkları hem de çocukları açısından önemlidir.
7

Türkiye'de yıllık balık tüketimi 6-8 kilogram arasında. İskandinav ülkelerine ve Japonya'ya baktığımız zaman bu tüketimin çok fazla olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.
8

Balık dolaba ya da buzluğa girerse ne olur?
Balığın taze tüketilmesinin daha iyi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gökoğlu, “Balık buzdolabında 1 gün kadar bekleyebilir.
9

Birkaç gün bekletenler var ama en sağlıklısı 1 gün bekletmek. Balığı buzluğa atabilirsiniz.
10

Tabii ilk aldığınız gibi olmayabilir çünkü buzda proteinlerde parçalanma oluyor.
11
