HaberlerBugün Ne PişirsemBugün ne pişirsem: 9 ŞubatBugün ne pişirsem: 9 ŞubatBugün ne pişiremde günün menüsü: Ezogelin çorbası, patates yemeği, şehriye pilavı ve hurma tatlısı.1 Ezogelin çorbası malzemeleri: 2 çay bardağı kırmızı mercimek2 kaşık pirinç2 tatlı kaşığı bulgur1 soğan1 tatlı kaşığı biber salçası1 kaşık tereyağı6 bardak sıcak su1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pulbiber Ezogelin çorbası yapılışı: Sıcak suyu kaynatın. Yıkayıp süzdüğünüz mercimek, pirinç ve bulguru tencereye alın. Tuzunu ekleyin. Mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Küp küp doğradığınız soğanı tereyağında kavurun, biber salçasını da ekleyip kavurmaya devam edin. Çorbanın üzerine boşaltıp hızlı hızlı karıştırın.2 Patates yemeği malzemeleri: 5 patates1 soğan1 diş sarımsak400 gram kuşbaşı eti4 kaşık sıvıyağ1 tatlı kaşığı domates salçası1/2 tatlı kaşığı biber salçası1,5 bardak sıcak su1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiber Patates yemeği yapılışı: Patatesleri soyup doğrayın. Etleri sıvıyağda kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ve bütün sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam edin. Salçasını ekleyin 5 dakika daha karıştırın. Patatesleri tencereye aldıktan sonra sıcak suyu ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.3 Şehriye pilavı malzemeleri: 2 bardak arpa şehriye2 kaşık tereyağı2 kaşık sıvıyağ3 bardak sıcak suTuzTavuk bulyon Şehriye pilavı yapılışı: Tereyağını eritin. Sıvıyağı da ekledikten sonra şehriyeleri renk alana kadar kavurun. Sıcak suyu ve bulyonu ilave edin. Tuzunu da ekleyip kapağını kapattıktan sonra suyunu çekene kadar pişirin.4 Hurma tatlısı malzemeleri: 1 yumurta5 kaşık sıvıyağ1 kaşık yoğurt200 gram tereyağı1 kabartma tozu2,5 bardak un İç harcı için:1 bardak iri çekilmiş ceviz1 kaşık şeker1/2 çay kaşığı tarçın Üzerine: 1 yumurta sarısı1/2 bardak çekilmiş ceviz Şerbeti için:4 bardak şeker4 bardak su1/2 tatlı kaşığı limon suyu Hurma tatlısı yapılışı: Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyene kadar karıştırıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. 15-20 dakika kaynadıktan sonra limonu sıkıp 2-3 dakika daha kaynatın. Oda sıcaklığında tereyağı, yumurta, yoğurt ve zeytinyağını bir yoğurma kabına alın. Yavaş yavaş un ve kabartma tozu ekleyerek yoğurun. Buzdolabında 15-20 dakika beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına karıştırdığınız iç harçtan koyup yuvarlayın. Yağladığınız hamur tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dkaika kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet döküp ceviz içiyle süsleyin.ezogelin çorbası tarifipatates yemeği tarifişehriye pilavı tarifihurma tatlısı tarifi