HaberlerBugün Ne PişirsemBugün ne pişirsem: 9 MartBugün ne pişirsem: 9 MartGünün menüsü: Terbiyeli tavuk çorbası, yoğurtlu brokoli, pazı sarması ve keşkül.1 Terbiyeli tavuk çorbası malzemeleri: 3 tavuk göğsü1 kase yoğurt1 yumurta1 kaşık un3 kaşık sıvıyağ1 kaşık nane3-4 diş sarımsak1 bardak tel şehriyeTerbiyeli tavuk çorbası yapılışı:Tavuğu haşlayıp suyun içinden alın. Yumurta, un ve yoğurdu çırparak haşlama suyuna karıştırın. İçine didiklediğiniz tavuk, ezilmiş sarımsak ve şehriyeyi ekleyip karıştırmaya devam edin. Tereyağı ve naneyi ayrı bir tavada yakıp çorbaya katın.2 Yoğurtlu brokoli malzemeleri: 500 gram brokoli1 kase yoğurt2 diş sarımsakTuz, pulbiberSıvıyağYoğurtlu brokoli yapılışı:Brokolileri çiçeklerine ayırıp bir miktar da tuz atıp haşlayın, süzün. 1 kase yoğurtla ezdiğiniz sarımsakları ve tuzunu karıştırıp soğuyan brokolinin üzerine gezdirin. Bir tavada sıvıyağı kızdırın, istediğiniz kadar pulbiber attıktan sonra altını kapatıp yoğurtlu brokolinin üzerine dökün.3 Pazı sarması malzemeleri: 2 bağ pazı200 gram kıyma1 bardak pirinçBir tutam maydanozBir tutam dereotu1 kaşık salça3 kaşık sıvıyağTuz, karabiber, pulbiberSosu için:1 kaşık salça2 bardak sıcak su3 kaşık sıvıyağTuzPazı sarması yapılışı:Pirinçleri 1 saat ıslatın. Süzdükten sonra bütün iç malzemeleriyle karıştırın. Pazı yapraklarını sıcak suda haşlayın. Köklerini ayıklayıp yapraklara iç harçtan koyup sarın, tencereye dizin. Sosunu bir kapta karıştırıp üzerine dökün, kapağını kapatıp pişmeye bırakın.4 Keşkül malzemeleri: 5 bardak süt1 yumurta sarısı1,5 bardak şeker2 kaşık buğday nişastası5 kaşık toz badem2 kaşık hindistan ceviziKeşkül yapılışı:Süt, yumurta sarısı, şeker, nişasta ve bademi tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra hindistan cevizini ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatın. Dilerseniz üzerine badem ve antep fıstığıyla süsleyin.Bugün ne pişirsem: 8 Martterbiyeli tavuk çorbası tarifiyoğurtlu brokoli tarifipazı sarması tarifikeşkül tarifi