HaberlerBugün Ne PiÅŸirsemBugün ne piÅŸirsem: 8 MartBugün ne piÅŸirsem: 8 MartBugün günün menüsünde: Balık çorbası, tava böreÄŸi, barbunya yemeÄŸi ve künefe...1 Balık çorbası malzemeleri: 2 lüfer2 havuç2 pırasa1 patates3 diÅŸ sarımsak3 taze soÄŸan4 kaşık zeytinyağıKarabiber, tuz Terbiyesi için:2 kaşık un1 yumurta sarısı1 limon suyuÂBalık çorbası yapılışı: Lüferleri temizleyip küp küp doÄŸrayın. 1 bardak suyla haÅŸlayıp süzün. Sebzeleri doÄŸrayın, sarımsakları rendeleyin ve zeytinyağında kavurun. YumuÅŸamaya baÅŸlayınca suyunu, karabiber ve tuzunu ekleyin. 35-40 dakika piÅŸtikten sonra un, limon ve yumurta sarısını çırpıp çorbanın suyundan bir miktar alarak krema kıvamına gelene dek karıştırın ve çorbaya ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp balıkları ilave edip kapağı kapalı bir biçimde 15 dakika daha piÅŸirin.2 Tava böreÄŸi malzemeleri: 3 yufka250 gram beyaz peynir2 yumurta2 bardak süt1 çay bardağı sıvıyaÄŸ2 kaşık tereyağı Tava böreÄŸi yapılışı: Yumurta, süt ve sıvıyağı bir kasede çırpın. Tereyağıyla tavayı yaÄŸlayın. Ä°lk yufkayı buruÅŸturarak tavaya yayın, kenarlardan dışarı sarksın. Hazırladığınız harcın üçte birini yufkanın üzerine dökün. 2. yufkayı ortadan bölüp buruÅŸturarak tavaya yayın. Kalan harcın yarısını da yufkanın üzerine dökün. Peyniri eÅŸit ÅŸekilde serpiÅŸtirdikten sonra 3. yufkayı buruÅŸturarak serin. Kalan harcı döküp kenarlardan sarkan yufkaları da üzerine kapatın. 1 kaşık tereyağını küçük parçalara ayırıp üzerine paylaÅŸtırdıktan sonra arkalı önlü piÅŸirin.3 Barbunya yemeÄŸi malzemeleri: 500 gram barbunya3 soÄŸan2 havuç1 patates2 kaşık salçaSıv yaÄŸTuz, karabiber, pulbiberSu Barbunya yemeÄŸi yapılışı: Yemeklik doÄŸradığınız soÄŸanları sıvıyaÄŸda kavurun. SoÄŸanlar pembeleÅŸince küp küp doÄŸradığınız havuç ve patatesleri soteleyin. Salçayla barbunyayı da ilave edip 5 dakika kadar kavurun. Ãœzerini geçecek kadar sıcak suyla beraber tuz ve baharatları da ekleyin. Kaynayınca altını kısıp piÅŸmeye bırakın.4 Künefe malzemeleri: Yarım kilo tel kadayıf100 gram tereyağı1 paket Hatay peyniri Şerbeti için:1 bardak ÅŸeker1,5 bardak su Künefe yapılışı: Tereyağını eritip elinizle tel tel ayırdığınız kadayıfla karıştırın. Künefe tabağının altına terayağı sürün. Kadayıfın yarısını dibine bastırın. Ãœzerine peyniri koyduktan sonra kalan kadayıfı da üzerine bastırın. Kısık ateÅŸte altı kızarana kadar piÅŸirin. DÄ°ÄŸer tarafını piÅŸirmek için yine tabağı yaÄŸlayıp çevirin.künefe tarifitava böreÄŸi tarifibalık çorbası tarifibarbunya yemeÄŸi tarifi