Bugün ne pişirsem: 8 Mart
Bugün günün menüsünde: Balık çorbası, tava böreği, barbunya yemeği ve künefe...
1

Balık çorbası malzemeleri:
2 lüfer2 havuç2 pırasa1 patates3 diş sarımsak3 taze soğan4 kaşık zeytinyağıKarabiber, tuzTerbiyesi için:2 kaşık un1 yumurta sarısı1 limon suyuBalık çorbası yapılışı:Lüferleri temizleyip küp küp doğrayın. 1 bardak suyla haşlayıp süzün. Sebzeleri doğrayın, sarımsakları rendeleyin ve zeytinyağında kavurun. Yumuşamaya başlayınca suyunu, karabiber ve tuzunu ekleyin. 35-40 dakika piştikten sonra un, limon ve yumurta sarısını çırpıp çorbanın suyundan bir miktar alarak krema kıvamına gelene dek karıştırın ve çorbaya ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp balıkları ilave edip kapağı kapalı bir biçimde 15 dakika daha pişirin.
2

Tava böreği malzemeleri:
3 yufka250 gram beyaz peynir2 yumurta2 bardak süt1 çay bardağı sıvıyağ2 kaşık tereyağıTava böreği yapılışı:Yumurta, süt ve sıvıyağı bir kasede çırpın. Tereyağıyla tavayı yağlayın. İlk yufkayı buruşturarak tavaya yayın, kenarlardan dışarı sarksın. Hazırladığınız harcın üçte birini yufkanın üzerine dökün. 2. yufkayı ortadan bölüp buruşturarak tavaya yayın. Kalan harcın yarısını da yufkanın üzerine dökün. Peyniri eşit şekilde serpiştirdikten sonra 3. yufkayı buruşturarak serin. Kalan harcı döküp kenarlardan sarkan yufkaları da üzerine kapatın. 1 kaşık tereyağını küçük parçalara ayırıp üzerine paylaştırdıktan sonra arkalı önlü pişirin.
3

Barbunya yemeği malzemeleri:
500 gram barbunya3 soğan2 havuç1 patates2 kaşık salçaSıv yağTuz, karabiber, pulbiberSuBarbunya yemeği yapılışı:Yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağda kavurun. Soğanlar pembeleşince küp küp doğradığınız havuç ve patatesleri soteleyin. Salçayla barbunyayı da ilave edip 5 dakika kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak suyla beraber tuz ve baharatları da ekleyin. Kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakın.
4
