HaberlerBugün Ne PişirsemBugün ne pişirsem: 3 MartBugün ne pişirsem: 3 MartBugün günün menüsünde: Tarhana çorbası, yumurtalı ıspanak, sarımsaklı makarna ve etimek tatlısı.1 Tarhana çorbası malzemeleri: 1 bardak toz tarhana6 bardak sıcak et suyu2 kaşık sıvıyağ1 tatlı kaşığı salça1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pulbiber1 tatlı kaşığı nane Tarhana çorbası yapılışı: Tarhanayla 1 bardak et suyunu karıştırarak bekletin. Sıvıyağı tencereye alın. Kızdıktan sonra salça ekleyip kavurun. Tuz, karabiber, pulbiber ve naneyi katıp karıştırın. Islattığınız tarhanayı karıştırarak ekleyin. Geri kalan et suyunu da ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynatın.2 Yumurtalı ıspanak malzemeleri: 500 gram ıspanak1 soğan3 kaşık sıvıyağ4 yumurta1/2 çay bardağı suTuz, karabiber, pulbiber Yumurtalı ıspanak yapılışı: Ispanaları yıkayıp süzdükten sonra iri iri doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp kızdırdığınız sıvıyağda kavurun. Ispanakları ekleyip kavurun. Suyunu ekleyip kavurmaya devam edin. Suyu çekince baharatlarını ilave edin. Üzerine yumurtaları kırın. Kapağını kapatıp birkaç dakika pişirdikten sonra sıcak servis edin.3 Sarımsaklı makarna malzemeleri: 1 paket makarnaYarım çay bardağı sıvıyağ3 tatlı kaşığı tuz5 diş sarımsak3 kaşık salça Sarımsaklı makarna yapılışı: Makarnayı haşlayıp süzün. Kızdırdığınız sıvıyağa ince ince kıydığınız sarımsakları ekleyip kavurun. Salçayı ve baharatı ekleyip kavurmaya devam edin. Makarnayı da ilave edip karıştırın.4 Etimek tatlısı malzemeleri: Bir paket etimek Şerbet için:1,5 bardak şeker2 bardak su Muhallebi için:750 ml süt6 kaşık şeker1 vanilya1 kaşık tereyağı6 kaşık un2 kaşık mısır nişastası Üzerine:1 paket krem şanti1 bardak sütÇekilmiş ceviz Etimek tatlısı yapılışı: Şerbet malzemeleri karıştırarak kaynatın ve şeker eridikten sonra 10 dakika kadar bekletin. Geniş bir tepside etimekleri yan yana dizin. Kepçe ile şerbeti etimeklere dağıtın. Etimekler şerbeti çekerken muhallebiyi hazırlayabilirsiniz. Sütün içine tereyağı ve vanilya hariç tüm muhallebi malzemeleri koyup karıştırarak hazırlayın. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip 3-4 dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Bir müddet dinlendirip etimeklerin üzerine dökün. Krem şantiyi dökmeden önce etimeklerin iyice soğumasını bekleyin. Sonra krem şantiyi hazırlayıp üzerine bıçak yardımıyla sürün ve cevizleri de döküp buzdolabında bekletin. dilerseniz antepfıstığı da dökebilirsiniz.Bugün ne pişirsem: 2 Marttarhana çorbası tarifiyumurtalı ıspanak tarifisarımsaklı makarna tarifietimek tatlısı tarifi