HaberlerBugün Ne PişirsemBugün ne pişirsem: 27 ŞubatBugün ne pişirsem: 27 ŞubatGünün menüsü: Karnabahar çorbası, tavuklu bezelye yemeği, pirinç pilavı ve üzümlü kek.1 Karnabahar çorbası malzemeleri: Yarım karnabahar2 havuç2-3 soğan8-10 diş sarımsak1 patatesYarım paket krema1,5 bardak süt3-4 bardak su3-4 kaşık tereyağı4-5 kaşık unKarabiber, tuzKarnabahar çorbası yapılışı:Sebzeleri doğrayın. Soğanları tereyağında kavurun. Sebzeleri ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Başka bir kapta unu tereyağıyla kavurun. Sebzelere ekleyin. Sarımsağı da doğrayıp ilave edin, karıştırın. Önce sütü sonra suyunu ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. Kaymayamaya başlayınca 5-10 dakika daha kaynatın. Krema, tuz ve karabiberi ilave edip rondodan geçirin.2 Tavuklu bezelye malzemeleri: 2 bardak bezelye1 tavuk göğsü1 soğan1 havuç1 patates1,5 tatlı kaşığı salçaPulbiber, tuzTavuklu bezelye yapılışı:Soğanı yağda kavurun. Küp küp doğradığınız havuç, patates ve tavuk göğsünü de ekleyerek soteleyin. Salça ve bezelyeyi ekleyin, karıştırın. Kavrulduktan sonra sıcak su, pulbiber ve tuzunu ilave edip orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca kısık ateşte pişirmeye devam edin.3 Pirinç pilavı malzemeleri: 2 bardak baldo pirinç2 kaşık tereyağı3 bardak suBir tutam tuzPirinç pilavı yapılışı:Pirinçleri elinizin dayanacağı kadar sıcak tuzlu suyun içerisinde 1 saat bekletin. Tencerede yağı eritin ve ıslanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyin. Tahta kaşık ile 10 dakika kavurun. İçine 3 bardak sıcak su koyun ve tuz ekleyin. Pirinçler kırılmayacak şekilde nazikçe karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyu çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirin. Eğer tadına baktığınız pirinçler tam pişmemişse 2 kaşık tereyağını eritip pilavın üzerine döküp kapağını kapalı tutabilirsiniz. Arada 1 kez karıştırmak iyi olacaktır.4 Kuru üzümlü kek malzemeleri: 3 yumurta2 bardak un1 bardak şeker1 bardak sıvıyağ1 bardak süt1 vanilya1 kabartma tozu1 bardak kuru üzüm2 damla limonKuru üzümlü kek yapılışı:Yumurtayla şekeri köpürene kadar çırpın. Sıvıyağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozu ekledikten sonra 2 damla limon sıkın ve karıştırın. Kuru üzümle unu bir kapta karıştırın. Keke ilave edin. Karışımı yağladığınız kek kalıbına boşaltıp 180 derecelik önceden ısıttığınız fırında pişirin.Bugün ne pişirsem: 26 Şubatkarnabahar çorbası tarifitavuklu bezelye yemeğipirinç pilavı tarifiüzümlü kek tarifi