HaberlerBugün Ne PişirsemBugün ne pişirsem: 26 ŞubatBugün ne pişirsem: 26 ŞubatGünün menüsünde bugün: Arabaşı çorbası, karnabahar kızartması, beyaz lahana sarması ve güllaç.1 Arabaşı çorbası malzemeleri: 1 tane bütün tavuk2 kaşık un2 kaşık tereyağı2 kaşık biber salçası2 kaşık tuz Arabaşı çorbası yapılışı: Tavuğu haşlayıp didikleyin. Suyunu çorba için ayırın. Tereyağında unu kavurun. Salça ekleyip kavurmaya devam edin. Ayırdığınız tavuk suyunu ekledikten sonra karıştırıp kaynamaya bırakın. Tavukları ve tuzunu ilave edin, kısık ateşte bir süre kaynatın.2 Karnabahar kızartması malzemeleri: 1 karnabahar2 yumurta1 bardak süt1 bardak + 2 kaşık un1 çay kaşığı kabartma tozuTuz Yoğurt sosu için:5 kaşık yoğurt1 tatlı kaşığı mayonezTuz Karnabahar kızartması yapılışı: Karnabaharları çiçeklerine ayırıp haşlayın. Yumurta, süt, un, kabartma tozu ve tuzu çırpın. Haşlanmış karnabaharları bu sosa bulayıp kızartın. Yoğurt sosunu hazırlayıp üzerine dökerek servis edin.3 Beyaz lahana sarması malzemeleri: 1 büyük boy beyaz lahana1 soğan2 bardak pirinç500 gram kıyma1 kaşık salça7-8 dal maydanoz2 kaşık nar ekşisi1 tutam toz kırmızı biber2 çay kaşığı kuru nane1 bardak su2 tutam tuzYarım çay bardağı zeytinyağı Beyaz lahana sarması yapılışı: Soğanı ince ince doğrayıp kıyma ve pirinçle karıştırın. Salçayı ılık suda eritip üzerine dökün. Maydanozları kıyıp tüm baharatlarla birlikte harca ilave edin. Yarım su bardağı su koyup karıştırın. En büyük boy lahananın kök kısmını ayırıp ikiye bölün ve tuzlu suda yapraklar yumuşayana kadar haşlayın. Yaprakların üzerine harcı koyup sarmaları sarın. Haşladığınız ancak sert olan yaprakları tencerenin dibine dizin. Dolmaları tencereye dizip yarım su bardağı suyu, zeytinyağını ve nar ekşisini ekleyin. Suyu kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra hafif ateşte iyice pişirin.4 Güllaç malzemeleri: 10 güllaç yaprağı2 litre süt4 bardak şeker1 vanilya Arasına:Dövülmüş ceviz Güllaç yapılışı: Süt ve şekeri kaynatın. Vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Güllaç yaprağını tepsiye serip sütlü şerbetten bir kepçe dökün. 5 yaprak için aynı şeyi yaptıktan sonra cevizi serpin. Diğer 5 yaprak için de aynısını yapın. Bugün ne pişirsem: 25 Şubatarabaşı çobrası tarifikarnabahar kızartması tarifilahana sarması tarifigüllaç tarifi