HaberlerBugün Ne PişirsemBugün ne pişirsem: 25 ŞubatBugün ne pişirsem: 25 ŞubatGünün menüsü: Lahana çorbası, etli patates yemeği, peynirli makarna ve sakızlı muhallebi.1 Lahana çorbası malzemeleri: 1 orta boy beyaz lahana3 kaşık sıvıyağ1 kaşık tereyağı1 soğan1 havuç1 kaşık un1/2 tatlı kaşığı salça5 bardak sıcak su1 çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı karabiber Lahana çorbası yapılışı: Lahananın kök kısmını alın, diğer kısımlarını ince ince doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Havucu rendeleyin. Sıvıyağla tereyağını kızdırın, soğanları kavurun. Un ve salça ekleyip kısık ateşte kavurun. Suyunu ilave edip çırpıcıyla karıştırın. Havuç ve lahanayı da ekleyince orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca tuz ve karabiber ekleyin. Yarım saat kadar daha piştikten sonra altını kapatın.2 Etli patates yemeği malzemeleri: 250 gram et4-5 kaşık sıvıyağ1 soğan2 kaşık salça5-6 patates2 sivri biberYarım tatlı kaşığı pulbiberTuz Etli patates yemeği yapılışı: Etleri sıvıyağda soteleyin. Suyunu bırakınca altını kısıp pişmeye bırakın. Etler pişince yemeklik soğradığınız soğan, salça, küp küp doğranmış patatesler ve biberleri ekleyip karıştırın. Üzerini geçecek kadar suyla beraber tuz ve baharatını da ilave edip kapağını kapatın. Kaynayınca altını kısın.3 Peynirli makarna malzemeleri: 1 paket makarnaYarım paket margarinYarım demet maydanoz100 gram peynirTuz Peynirli makarna yapılışı: Makarnayı haşlayın. Maydanozu ince ince kıyın. Peyniri rendeleyin. Margarini tencerede eritin. Maydanozu ekleyip biraz kavurduktan sonra makarnayı ilave edin. İyice karıştırın. Makarna kavrulunca peyniri ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatın.4 Sakızlı muhallebi malzemeleri: 5 bardak süt1 kaşık tereyağı3 kaşık un2 kaşık pirinç unu3 parça damla sakızı3/4 bardak şeker1/2 bardak krema Üzerine:İnce çekilmiş antep fıstığı Sakızlı muhallebi yapılışı: Süt, un, pirinç unu ve şekeri tencereye alın. Güzelce çırpıp pürüzsüz hale getirin. Damla sakızını havanda dövdükten sonra kremayla beraber ekleyin. Tencerenin altını yakın. Sürekli karıştırarak pişirin. en son tereyağını katıp karıştırarak eritin. Muhallebi kıvam alınca ocaktan alın, servis kaselerine boşaltın. Antep fıstığıyla süsleyin.Bugün ne pişirsem: 24 Şubatlahana çorbası tarifipatates yemeği tarifipeynirli makarna tarifisakızlı muhallebi tarifi