HaberlerBugün Ne PiÅŸirsemBugün ne piÅŸirsem: 24 ÅžubatBugün ne piÅŸirsem: 24 ÅžubatGünün menüsü: EriÅŸteli yeÅŸil mercimek çorbası, fırında tavuk ÅŸiÅŸ, domatesli bulgur pilavı ve kalburabastı.1 EriÅŸteli yeÅŸil mercimek çorbası malzemeleri: 4 bardak su1 bardak haÅŸlanmış yeÅŸil mercimek1 bardak eriÅŸte1 kaşık salça1 soÄŸanYarım çay bardağı sıvıyaÄŸTuz, karabiber, nane, pulbiber EriÅŸteli yeÅŸil mercimek çorbası yapılışı: SıvıyaÄŸda yemeklik doÄŸradığınız soÄŸanları kavurun. Salçayı da ekleyip karıştırdıktan sonra suyunu ilave edin. Kaynayan suya mercimek ve eriÅŸteyi ekleyin. Tuzunu, baharatını da hazırlayınca eriÅŸteler yumuÅŸayana kadar piÅŸirin.2 Fırında tavuk ÅŸiÅŸ malzemeleri: 250 gram tavuk göğsü1 kaşık yoÄŸurt1 kaşık biber salçası2 kaşık zeytinyağı1 diÅŸ sarımsakTuz, karabiber, pulbiber, kekik, kimyonYarım bardak sıvıyaÄŸÂFırında tavuk ÅŸiÅŸ yapılışı: Tavuk hariç diÄŸer malzemeleri iyice karıştırın. Tavukları irice küpler halinde doÄŸrayın. Sosla karıştırın, buzdolabına alın, iki saat kadar marine edin. Tavukları çok sıkıştırmadan ÅŸiÅŸlere dizin. ÅžiÅŸleri yaÄŸlı kağıt serili bir fırın kabına alın. Izgara ayarında piÅŸirin.3 Domatesli bulgur pilavı malzemeleri: 1 kase bulgur7-8 çeri domates1 kırmızı biber2 yeÅŸil biber1 soÄŸan2 diÅŸ sarımsakKimyon, karabiber, pulbiber, tuzÂDomatesli bulgur pilavı yapılışı: SoÄŸan ve biberleri yemeklik doÄŸrayın. Sarımsağı rendeleyin. SıvıyaÄŸda soteleyin. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesip tencereye alın. Baharatları ekleyin. Domatesler de sotelenince bulguru ekleyip karıştırın. Ãœzerini geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya baÅŸlayınca altını kısıp suyunu çekince kapatın.4 Kalburabastı malzemeleri: 1 margarin3 buçuk bardak un2 kaşık yoÄŸurt2 kaşık sıvıyaÄŸ1 yumurta1 kabartma tozu İçine:1 bardak dövülmüş ceviz Şerbeti için:2 buçuk bardak ÅŸeker2 buçuk bardak suBirkaç damla limon Kalburabastı yapılışı: Şerbeti ocaÄŸa alın. Kaynamaya baÅŸladıktan 15 dakika sonra limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra altını kapatın. SoÄŸumaya bırakın. Oda sıcaklığında margarine diÄŸer bütün malzemeleri sırasıyla katarak yoÄŸurmaya baÅŸlayın. Hamurun üzerine bez örtüp 10 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp rendenin üzerine bastırın. Ortasına ceviz koyup iki ucunu birleÅŸtirip kapatın. Katlı kısımları alta gelecek ÅŸekilde fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında piÅŸirin. Sıcak tatlılara soÄŸuk ÅŸerbet dökün.eriÅŸteli mercimek çorbasıkalburabastı tarifi