HaberlerBugün Ne PişirsemBugün ne pişirsem: 24 ŞubatBugün ne pişirsem: 24 ŞubatGünün menüsü: Erişteli yeşil mercimek çorbası, fırında tavuk şiş, domatesli bulgur pilavı ve kalburabastı.1 Erişteli yeşil mercimek çorbası malzemeleri: 4 bardak su1 bardak haşlanmış yeşil mercimek1 bardak erişte1 kaşık salça1 soğanYarım çay bardağı sıvıyağTuz, karabiber, nane, pulbiberErişteli yeşil mercimek çorbası yapılışı:Sıvıyağda yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Salçayı da ekleyip karıştırdıktan sonra suyunu ilave edin. Kaynayan suya mercimek ve erişteyi ekleyin. Tuzunu, baharatını da hazırlayınca erişteler yumuşayana kadar pişirin.2 Fırında tavuk şiş malzemeleri: 250 gram tavuk göğsü1 kaşık yoğurt1 kaşık biber salçası2 kaşık zeytinyağı1 diş sarımsakTuz, karabiber, pulbiber, kekik, kimyonYarım bardak sıvıyağFırında tavuk şiş yapılışı:Tavuk hariç diğer malzemeleri iyice karıştırın. Tavukları irice küpler halinde doğrayın. Sosla karıştırın, buzdolabına alın, iki saat kadar marine edin. Tavukları çok sıkıştırmadan şişlere dizin. Şişleri yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın. Izgara ayarında pişirin.3 Domatesli bulgur pilavı malzemeleri: 1 kase bulgur7-8 çeri domates1 kırmızı biber2 yeşil biber1 soğan2 diş sarımsakKimyon, karabiber, pulbiber, tuzDomatesli bulgur pilavı yapılışı:Soğan ve biberleri yemeklik doğrayın. Sarımsağı rendeleyin. Sıvıyağda soteleyin. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesip tencereye alın. Baharatları ekleyin. Domatesler de sotelenince bulguru ekleyip karıştırın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp suyunu çekince kapatın.4 Kalburabastı malzemeleri: 1 margarin3 buçuk bardak un2 kaşık yoğurt2 kaşık sıvıyağ1 yumurta1 kabartma tozuİçine:1 bardak dövülmüş cevizŞerbeti için:2 buçuk bardak şeker2 buçuk bardak suBirkaç damla limonKalburabastı yapılışı:Şerbeti ocağa alın. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra altını kapatın. Soğumaya bırakın.Oda sıcaklığında margarine diğer bütün malzemeleri sırasıyla katarak yoğurmaya başlayın. Hamurun üzerine bez örtüp 10 dakika kadar dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp rendenin üzerine bastırın. Ortasına ceviz koyup iki ucunu birleştirip kapatın. Katlı kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında pişirin. Sıcak tatlılara soğuk şerbet dökün.erişteli mercimek çorbasıkalburabastı tarifi