Bugün ne pişirsem: 23 Şubat
Bugün günün menüsünde: Tavuklu şehriye çorbası, mantar sote, özbek pilavı ve hanım göbeği.
1

Tavuklu şehriye çorbası malzemeleri:
1 tavuj göğsü2 domates2 biber1 çay bardağı şehriye1/2 çay bardağı sıvıyağ5 bardak su1 çay kaşığı karabiber3 çay kaşığı tuz3-4 dal maydanozÇeyrek limonTavuklu şehriye çorbası yapılışı:Domatesleri soyup rendeleyin. Biberleri halka halka doğrayın. Haşladığınız tavuk etini didikleyin. Bir tencerede sıvıyağla tavukları soteleyin. Domates rendesi ve biberleri koyup sotelemeye devame din. 5 bardak suyla beraber tuz ve karabiberi koyup kaynatın. Şehriyeleri de ilave ettikten sonra şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
2

Mantar sote malzemeleri:
1 paket mantar2 soğan3 domates3 diş sarımsak3 biberTuzPulbiberSıvıyağ1 kaşık salçaMaydanozMantar sote yapılışı:Tencereye bir miktar sıvı koyup doğranan soğan, biber ve sarımsakları kavurun. Salça ve pulbiberi ekleyin. İnce ince dilimlenmiş mantarları ilave edin. Karıştırılarak bir süre pişirildikten sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyerek yemek suyunu çekene kadar pişirin.
3

Özbek pilavı malzemeleri:
1 bardak pirinç1 bardak arpa şehriye1 bardak bulgur1 havuç3 kaşık sıvıyağ3 kaşık tereyağı3 çay kaşığı tuz2 çay kaşığı karabiber5 bardak tavuk suyu1 tavuk göğsüÜzerine:150 gram kıyılmış ceviz1 kaşık tereyağıÖzbek pilavı yapılışı:Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletin. Küp küp doğradığınız tavukları sıvıyağda soteleyin. Şehriyeyi ekleyin ve kavurun. Tereyağını ve rendelenmiş havucu ekleyip kavurun. Pirinci ve bulguru da ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve sıcak tavuk suyunu ilave edin, karıştırın. Yüksek ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmeye bırakın. Tereyağını eritip cevizleri kavurun. Pilavın üzerine dökerek servis edin.
4
