HaberlerBugün Ne PişirsemBugün ne pişirsem: 20 ŞubatBugün ne pişirsem: 20 ŞubatGünün menüsü: Pirinç çorbası, tepsi kebabı, şehriyeli pirinç pilavı ve şöbiyet.1 Pirinç çorbası malzemeleri: 1 çay bardağı pirinç3 kaşık sıvıyağ6 bardak su5-6 dal maydanoz2 kaşık salça2 domates1 yeşil biber1 soğanTuzKarabiber Pirinç çorbası yapılışı: Soğan ve biberleri ince ince doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Sıvıyağda soğanları kavurun. Biber ve domatesleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Salçayı da ilave edin. Su, tuz ve pirinci ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşayınca ocaktan alıp üzerini maydanozla süsleyerek servis edin.2 Tepsi kebabı malzemeleri: 1 kilo kıyma2 domates1 kırmızı biber2 çarliston biber1 soğanYarım demet maydanoz3 diş sarımsakPulbiber, karabiber, kimyon, tuz Döşemek için:3 soğan1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıYarım çay bardağı sıvıyağ Sosu için:2 tatlı kaşığı domates salçası1 çay bardağı suYarım çay bardağı sıvıyağ Süslemek için:3-4 domates3-4 çarliston biber Tepsi kebabı yapılışı: Bütün kıymalı harç malzemelerini robata çekin. Ayrı bir kapta piyazlık doğradığınız soğanları salça ve sıvıyağla karıştırın, tepsiye döşeyin. Üzerine kıymalı harç döküp yayın. Bir kapta salça, suy ve sıvıyağı karıştırıp kıymalı harcın üzerine gezdirerek dökün. Domates ve biberleri dilimleyip kebabınızı süsledikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.3 Şehriyeli pirinç pilavı malzemeleri: 2 bardak pirinç4 bardak su3 kaşık şehriye3 kaşık tereyağı2 kaşık sıvıyağTuz Şehriyeli pirinç pilavı yapılışı: Pirinçleri bol suyla yıkayıp 15 dakika bekletin. Tereyağı eritip sıvıyağ ve şehriyeyi ekleyip kavurun. Şehriyenin rengi değişince pirinçleri ekleyip kavurun. Ilık su ve tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.4 Şöbiyet malzemeleri: 30 baklava yufkasıFıstık1 paket margarin Kaymağı için:2 bardak sütYarım bardak irmik Şerbeti için:2 bardak şeker2 bardak su2-3 damla limon Şöbiyet yapılışı: Kaymak için süt ve irmiği kıvam alana kadar pişirin. İlk iki yufkadan sonra her yufkayı yağlayıp üst üste serin. Kare kare kesin, karelerin ortasına kaymak ve fıstık koyun, muska şeklinde kapatın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine kalan yağı dökün, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti için su ve şekeri orta ateşte 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekledikten sonra 3-5 dakika daha kaynatın. Şöbiyetler fırından çıkınca birkaç dakika bekletip sıcak şerbeti dökün.pirinç çorbası tarifitepsi kebabı tarifişehriyeli pirinç pilavı tarifişöbiyet tarifi