HaberlerBugün Ne PiÅŸirsemBugün ne piÅŸirsem: 2 ÅžubatBugün ne piÅŸirsem: 2 ÅžubatBugün günün menüsünde: Ispanak çorbası, kaÅŸarlı patates püresi, kadınbudu köfte ve browni tarifi...1 Ispanak çorbası malzemeleri: Yarım kilo ıspanak2 kaşık un3 bardak su2 bardak süt5 kaşık sıvıyaÄŸ1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber Ispanak çorbası yapılışı: Ispanakların saplarını kesin, iyice yıkayın, ince ince doÄŸrayın. Bir tencerede sıvıyağı kızdırın. Unu kavurduktan sonra ıspanağı ekleyin. su, süt, karabiber ve tuz ilave edin. 5 dakika kaynatın, blendera çekin ve 3 dakika daha kaynatın.2 KaÅŸarlı patates püresi malzemeleri: 4-5 patates1 bardak kaÅŸar rendesi1 kaşık tereyağı1 çay bardağı sütTuz KaÅŸarlı patates püresi yapılışı: Patatesleri haÅŸlayıp soyduktan sonra süt ve tereyağıyla ezerek püre haline getirin. Tuzunu da ilave edin. Bir cam tepsiye alın, üzerini düzleyin. KaÅŸar peynirini üzerine serptikten sonra fırına verin ve üzeri kızarana kadar piÅŸirin.3 Kadın budu köfte malzemeleri: 600 gram kıyma1 soÄŸan1 yumurta1 fincan pirinç1 çay kaşığı kimyonYarım çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı galeta unuYarım çay bardağı buÄŸday unu1 yumurta2-3 bardak sıvıyaÄŸÂ Yapılışı: Kıymayı ikiye bölün. Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın. Kavurun ve kıymanızı ateÅŸten almaya yakın rendelenmiÅŸ ve suyu sıkılmış soÄŸanlarınızı ekleyin. 1 dakika kadar kavurup kıymanızı soÄŸumaya bırakın. DiÄŸer yandan pirincinizi haÅŸlayın. YoÄŸurma kabına soÄŸumuÅŸ kıyma, çiÄŸ kıyma, haÅŸlanıp süzülmüş pirinci alın. Yumurtayı ve baharatları ekleyin. ÂKöfte harcınızı yoÄŸurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Köftelerinize iri oval ÅŸeklini verin. Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya. Kızgın yaÄŸda kızartın.4 Browni malzemeleri: 4 yumurta2 bardak ÅŸeker1 bardak yaÄŸ1 bardak süt50 gram kakao100 gram bitter çikolata1 kabartma tozu1 vanilya2 bardak un Browni yapılışı: Yumurtayı ve ÅŸekeri kıvamlı hale gelene kadar çırpın. YaÄŸ, süt, ve benmari usulü erittiÄŸiniz çikolatayla birlikte kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışımdan kekin üzerine daha sonra dökmek için 1,5 bardak kadarını ayırın. Kalan karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın. YaÄŸladığınız kek tepsisine veya borcama hamuru dökün ve 180 derecede ısıtılmış fırında piÅŸirin. Kek piÅŸtikten sonra üzerine ayırdığınız karışımı dökün.ıspanak çorbası tarifikaÅŸarlı patates püresi tarifikadınbudu köfte tarifibrowni tarifi