HaberlerBugün Ne PişirsemBugün ne pişirsem: 2 ŞubatBugün ne pişirsem: 2 ŞubatBugün günün menüsünde: Ispanak çorbası, kaşarlı patates püresi, kadınbudu köfte ve browni tarifi...1 Ispanak çorbası malzemeleri: Yarım kilo ıspanak2 kaşık un3 bardak su2 bardak süt5 kaşık sıvıyağ1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberIspanak çorbası yapılışı:Ispanakların saplarını kesin, iyice yıkayın, ince ince doğrayın. Bir tencerede sıvıyağı kızdırın. Unu kavurduktan sonra ıspanağı ekleyin. su, süt, karabiber ve tuz ilave edin. 5 dakika kaynatın, blendera çekin ve 3 dakika daha kaynatın.2 Kaşarlı patates püresi malzemeleri: 4-5 patates1 bardak kaşar rendesi1 kaşık tereyağı1 çay bardağı sütTuzKaşarlı patates püresi yapılışı:Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra süt ve tereyağıyla ezerek püre haline getirin. Tuzunu da ilave edin. Bir cam tepsiye alın, üzerini düzleyin. Kaşar peynirini üzerine serptikten sonra fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.3 Kadın budu köfte malzemeleri: 600 gram kıyma1 soğan1 yumurta1 fincan pirinç1 çay kaşığı kimyonYarım çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı galeta unuYarım çay bardağı buğday unu1 yumurta2-3 bardak sıvıyağYapılışı:Kıymayı ikiye bölün. Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın. Kavurun ve kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin. 1 dakika kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın. Diğer yandan pirincinizi haşlayın. Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın. Yumurtayı ve baharatları ekleyin.Köfte harcınızı yoğurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Köftelerinize iri oval şeklini verin. Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya. Kızgın yağda kızartın.4 Browni malzemeleri: 4 yumurta2 bardak şeker1 bardak yağ1 bardak süt50 gram kakao100 gram bitter çikolata1 kabartma tozu1 vanilya2 bardak unBrowni yapılışı:Yumurtayı ve şekeri kıvamlı hale gelene kadar çırpın. Yağ, süt, ve benmari usulü erittiğiniz çikolatayla birlikte kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışımdan kekin üzerine daha sonra dökmek için 1,5 bardak kadarını ayırın.Kalan karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın. Yağladığınız kek tepsisine veya borcama hamuru dökün ve 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Kek piştikten sonra üzerine ayırdığınız karışımı dökün.ıspanak çorbası tarifikaşarlı patates püresi tarifikadınbudu köfte tarifibrowni tarifi