HaberlerBugün Ne PişirsemBugün ne pişirsem: 18 ŞubatBugün ne pişirsem: 18 ŞubatGünün menüsü: Patates çorbası, soya soslu tavuk, kuskus pilavı ve portakallı revani.1 Patates çorbası malzemeleri: 4 patates1 soğan1 tatlı kaşığı un2 kaşık sıvıyağ3 bardak su1 bardak sütTuzKarabiberPulbiberTereyağıPatates çorbası yapılışı:Patatesleri ve soğanı soyup küp küp doğrayın. Sıvıyağda 5 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber ve un ekleyerek kavurmaya devam edin. Sütünü ve suyunu ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika daha pişirin. Blendera çekin. Kızdırdığınız tereyağında pulbiberi yakıp üzerine dökerek servis edin.2 Soya soslu tavuk malzemeleri: 1 kaşık tereyağı4 tavuk göğsü1 kırmızı dolmalık biber1 sarı dolmalık biber2 kabak4 kaşık soya sosu1 kaşık mısır nişastası1 bardak sıcak suKarabiberTuzSoya soslu tavuk yapılışı:Dolmalık biberlerin içlerini çıkarıp şerit şerit doğrayın. Kabakların uç kısımlarını kesip uzunlamasına kesin. İç kısımlarını alarak uzun uzun doğrayın. Tavukları da aynı şekilde doğrayın. Tereyağını geniş bir tavada eritin. Tavukları sotelemeye başlayın. Kabakları ve karabiberi ekleyerek sotelemeye devam edin. Biberleri de ilave edip soteleyin. Soya sosu, sıcak su ve mısır ununu karıştırıp tavaya alın. Tavuklar sosu çekene kadar pişirin.3 Kuskus pilavı malzemeleri: 500 gram kuskus4 kaşık sıvıyağ1 kaşık tereyağı1 patlıcan1 havuç1 kırmızı biber5 çeri domates1/4 demet maydanoz1/2 çay kaşığı tuz1/4 çay kaşığı karabiberKuskus pilavı yapılışı:Patlıcanları ve havuçları küp küp doğrayın. Biber ve domatesleri de küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını kızdırın, tereyağını da eritip havuçtan başlayarak sırasıyla sebzeleri soteleyin. İnce ince kıydığınız maydanozları ekleyin. Tuzunu ve karabiberini de ekleyin. Haşladığınız kuskusları ilave ettikten sonra bir süre kısık ateşte kavurun.4 Portakallı revani malzemeleri: 2 yumurta1 bardak şeker1 bardak un1 bardak irmik1 portakal kabuğuYarım portakal suyu1 bardak sıvıyağ1 kabartma tozuŞerbeti için:1,5 bardak şeker3 bardak suPortakallı revani yapılışı:Yumurtayla şekeri köpürtün. Sıvı malzemeleri ekleyip çırpın. Un, irmik ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırıp yağlı tepsiye dökün. 200 derecelik fırında pişirin. Şerbeti kaynatın. Fırından çıkardığınız revaniye ılık şerbet dökün.patates çorbası tarifisoya soslu tavuk tarifikuskus pilavı tarifi