HaberlerBugün Ne PiÅŸirsemBugün ne piÅŸirsem: 18 ÅžubatBugün ne piÅŸirsem: 18 ÅžubatGünün menüsü: Patates çorbası, soya soslu tavuk, kuskus pilavı ve portakallı revani.1 Patates çorbası malzemeleri: 4 patates1 soÄŸan1 tatlı kaşığı un2 kaşık sıvıyaÄŸ3 bardak su1 bardak sütTuzKarabiberPulbiberTereyağı Patates çorbası yapılışı: Patatesleri ve soÄŸanı soyup küp küp doÄŸrayın. SıvıyaÄŸda 5 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber ve un ekleyerek kavurmaya devam edin. Sütünü ve suyunu ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra kısık ateÅŸte 30 dakika daha piÅŸirin. Blendera çekin. Kızdırdığınız tereyağında pulbiberi yakıp üzerine dökerek servis edin.2 Soya soslu tavuk malzemeleri: 1 kaşık tereyağı4 tavuk göğsü1 kırmızı dolmalık biber1 sarı dolmalık biber2 kabak4 kaşık soya sosu1 kaşık mısır niÅŸastası1 bardak sıcak suKarabiberTuz Soya soslu tavuk yapılışı: Dolmalık biberlerin içlerini çıkarıp ÅŸerit ÅŸerit doÄŸrayın. Kabakların uç kısımlarını kesip uzunlamasına kesin. İç kısımlarını alarak uzun uzun doÄŸrayın. Tavukları da aynı ÅŸekilde doÄŸrayın. Tereyağını geniÅŸ bir tavada eritin. Tavukları sotelemeye baÅŸlayın. Kabakları ve karabiberi ekleyerek sotelemeye devam edin. Biberleri de ilave edip soteleyin. Soya sosu, sıcak su ve mısır ununu karıştırıp tavaya alın. Tavuklar sosu çekene kadar piÅŸirin.3 Kuskus pilavı malzemeleri: 500 gram kuskus4 kaşık sıvıyaÄŸ1 kaşık tereyağı1 patlıcan1 havuç1 kırmızı biber5 çeri domates1/4 demet maydanoz1/2 çay kaşığı tuz1/4 çay kaşığı karabiber Kuskus pilavı yapılışı: Patlıcanları ve havuçları küp küp doÄŸrayın. Biber ve domatesleri de küçük küçük doÄŸrayın. Zeytinyağını kızdırın, tereyağını da eritip havuçtan baÅŸlayarak sırasıyla sebzeleri soteleyin. Ä°nce ince kıydığınız maydanozları ekleyin. Tuzunu ve karabiberini de ekleyin. HaÅŸladığınız kuskusları ilave ettikten sonra bir süre kısık ateÅŸte kavurun.4 Portakallı revani malzemeleri: 2 yumurta1 bardak ÅŸeker1 bardak un1 bardak irmik1 portakal kabuÄŸuYarım portakal suyu1 bardak sıvıyaÄŸ1 kabartma tozu Şerbeti için:1,5 bardak ÅŸeker3 bardak suÂPortakallı revani yapılışı: Yumurtayla ÅŸekeri köpürtün. Sıvı malzemeleri ekleyip çırpın. Un, irmik ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırıp yaÄŸlı tepsiye dökün. 200 derecelik fırında piÅŸirin. Åžerbeti kaynatın. Fırından çıkardığınız revaniye ılık ÅŸerbet dökün.patates çorbası tarifisoya soslu tavuk tarifikuskus pilavı tarifi