HaberlerBugün Ne PişirsemBugün ne pişirsem: 17 ŞubatBugün ne pişirsem: 17 ŞubatBugün günün menüsünde: Düğün çorbası, kaşarlı köfte, salçalı spagetti ve truffle.1 Düğün çorbası mazlemeleri: 500 gram kuzu gerdan eti6 bardak su2 kaşık un1/2 bardak yoğurt1 yumurta sarısı1/2 limon suyu1 çay kaşığı tuz Üzerine:1 kaşık tereyağı1/2 çay kaşığı pulbiber1 tatlı kaşığı nane Düğün çorbası yapılışı: Etleri haşlayın. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için un, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyunu ve tuzunu da ekleyerek çırpın. Haşladığınız eti ayıklayıp şerit şerit kesin. Terbiye ve etleri çorba tenceresine alın. Kısık ateşte ara ara karıştırarak kıvam alana dek pişirin. Tereyağını eritip pulbiberi yakın. Çorbayı servis ederken naneyle beraber üzerine dökün.2 Kaşarlı köfte malzemeleri: 500 gram kıyma1 soğan1 yumurta1/4 bardak bayat ekmek1/4 demet maydanoz1 bardak kaşar rendesi1/2 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiber1/4 çay kaşığı kimyon Kaşarlı köfte yapılışı: Kuru soğanı rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın, ekmekleri toz haline getirin. Bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp yoğurun. İstediğiniz büyüklükte parçalar alıp ortasına kaşar koyup yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırın. Kızgın yağda kızartın.3 Salçalı spagetti malzemeleri: 1 paket spagetti makarna4 kaşık sıvıyağ2 diş sarımsak4 domates2 kaşık salça1/4 bardak su1/4 demet fesleğen1/4 çay kaşığı tuz1/4 çay kaşığı karabiber Salçalı spagetti yapılışı: Makarnayı haşlayıp süzün. Salçalaı sos için domatesleri ve sarımsağı rendeleyin. Fesleğenleri ince ince kıyın. Sıvıyağı kızdırın. Sarımsakları soteledikten sonra salçayı ekleyip kavurun. Domatesleri ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. Bi miktar suyla kıvamını açın. Tuz, karabiber, fesleğen ekleyip altını kapatın. Makarnanızın üzerine sos dökerek servis edin.4 Truffle malzemeleri: 7-8 dilim kakaolu kek200 gram bitter çikolata100 gram sütlü çikolata200 gram sıvı kremaYarım bardak fındık Üzerine:Hindistan cevizi Truffle yapılışı: Kremayı derin bir tencerede karıştırarak ısıtın. Kaynamadan çikolataları ekleyip altını kapatın ve çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelince robotta un haline getirdiğiniz kek ile karıştırın. Karışımı buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Hindistan cevizine bulayın.salçalı spagetti tarifidüğün çorbası tarifitruffle tarifikaşarlı köfte tarifi