HaberlerBugün Ne PiÅŸirsemBugün ne piÅŸirsem: 15 MartBugün ne piÅŸirsem: 15 MartGünün menüsünde bugün: Kremalı tavuk çorbası, hamsi buÄŸulama, kabak mücver, tereyaÄŸlı eriÅŸte ve kedidilinden profiterol.1 Kremalı tavuk çorbası malzemeleri: 1 tavuk butu2 kaşık tereyağı2 kaşık un1 paket krema4 bardak tavuk suyuTuz Kremalı tavuk çorbası yapılışı: TavuÄŸu haÅŸlayıp didikleyin. Ayrı bir tencerede 2 kaşık tereyağını erittikten sonra unun kokusu çıkana kadar kavurun. TavuÄŸu haÅŸladığınız sudan 4 bardak ekleyip karıştırın. Tavuk et ve tuz ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Ocaktan almadan önce kremayı da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra 1-2 taşım kaynatın.2 Hamsi buÄŸulama malzemeleri: 1 kilo hamsi2 soÄŸan2 domates1 limonBir tutam maydanozYarım çay bardağı sıvıyaÄŸKarabiber, pulbiber, tuzÂHamsi buÄŸulama yapılışı: Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Tepsinizin altına yarım ay ÅŸeklinde doÄŸradığınız soÄŸanları yerleÅŸtirin. Hamsileri de sıra sıra üzerlerine dizin. Ãœzerine de halka halka doÄŸradığınız domates ve limonu yerleÅŸtirin. SıvıyaÄŸ, karabiber ve tuzu karıştırarak balıkların üzerine gezdirin. Ä°nce ince kıydığınız maydanozları serpiÅŸtirip fırına verin.3 Kabak mücveri malzemeleri: 3 kabak1 soÄŸan1 bardak un2 yumurtaPulbiber, karabiber, nane, tuzSıvıyaÄŸÂ Kabak mücveri hazırlanışı: SoÄŸan ve kabağı rendeleyin. Yumurta, un ve baharatlerı ekleyip karıştırın. Yağı kızdırıp kaşıkla harçtan dökün. Arkalı önlü piÅŸirin.4 TereyaÄŸlı eriÅŸte malzemeleri: 3 bardak eriÅŸte3-4 kaşık tereyağı1 kaşık sıvıyaÄŸTuzÂTereyaÄŸlı eriÅŸte yapılışı: EriÅŸteyi haÅŸlayıp süzün. Tereyağını sıvıyaÄŸla birlikte eritin. EriÅŸteleri ekleyip renk deÄŸiÅŸtirene kadar kavurun. Tuzunu da ilave edip altını kapatın.5 Kedidilinden profiterol malzemeleri: 12 tane kedidili bisküvi1 litre süt1 bardak ÅŸeker2 çay bardağı un1 vanilya100 gram margarin1 paket krem ÅŸantiÇikolata sosuÂKedidilinden profiterol yapılışı: Muhallebi için süt, ÅŸeker, un, vanilya ve margarini ocaÄŸa alıp kaynatın. Altını kapattıktan sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve bir paket krem ÅŸantiyi içine boÅŸaltın. Ä°yice çırptıktan sonra biraz soÄŸumasını bekleyin. İçine kedidili bisküvileri 3 parça halinde kırdıktan sonra karıştırıp bir cam tepsiye boÅŸaltın. Ãœzerine de çikolata sosu dökün.kremalı tavuk çorbası tarifikabak mücver