Bugün ne pişirsem: 15 Mart
Günün menüsünde bugün: Kremalı tavuk çorbası, hamsi buğulama, kabak mücver, tereyağlı erişte ve kedidilinden profiterol.
1

Kremalı tavuk çorbası malzemeleri:
1 tavuk butu2 kaşık tereyağı2 kaşık un1 paket krema4 bardak tavuk suyuTuzKremalı tavuk çorbası yapılışı:Tavuğu haşlayıp didikleyin. Ayrı bir tencerede 2 kaşık tereyağını erittikten sonra unun kokusu çıkana kadar kavurun. Tavuğu haşladığınız sudan 4 bardak ekleyip karıştırın. Tavuk et ve tuz ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Ocaktan almadan önce kremayı da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra 1-2 taşım kaynatın.
2

Hamsi buğulama malzemeleri:
1 kilo hamsi2 soğan2 domates1 limonBir tutam maydanozYarım çay bardağı sıvıyağKarabiber, pulbiber, tuzHamsi buğulama yapılışı:Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Tepsinizin altına yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları yerleştirin. Hamsileri de sıra sıra üzerlerine dizin. Üzerine de halka halka doğradığınız domates ve limonu yerleştirin. Sıvıyağ, karabiber ve tuzu karıştırarak balıkların üzerine gezdirin. İnce ince kıydığınız maydanozları serpiştirip fırına verin.
3

Kabak mücveri malzemeleri:
3 kabak1 soğan1 bardak un2 yumurtaPulbiber, karabiber, nane, tuzSıvıyağKabak mücveri hazırlanışı:Soğan ve kabağı rendeleyin. Yumurta, un ve baharatlerı ekleyip karıştırın. Yağı kızdırıp kaşıkla harçtan dökün. Arkalı önlü pişirin.
4

Tereyağlı erişte malzemeleri:
3 bardak erişte3-4 kaşık tereyağı1 kaşık sıvıyağTuzTereyağlı erişte yapılışı:Erişteyi haşlayıp süzün. Tereyağını sıvıyağla birlikte eritin. Erişteleri ekleyip renk değiştirene kadar kavurun. Tuzunu da ilave edip altını kapatın.
5
