HaberlerBugün Ne PişirsemBugün ne pişirsem: 12 MartBugün ne pişirsem: 12 MartGünün menüsünde bugün: Kırmızı biber çorbası, bezelye yemeği, pirinç pilavı ve sütlü irmik tatlısı.1 Kırmızı biber çorbası malzemeleri: 5 közlenmiş kırmızı biber1 közlenmiş domates1 kaşık salça1 kaşık tereyağı2 kaşık un2 defne yaprağıTuz, karabiber Kırmızı biber çorbası yapılışı: Közlenmiş biberleri soyup temizleyin. Domatesi de soyduktan sonra biber ve domatesi ince ince doğrayın. Unu tereyağında kokusu çıkana kadar kavurun. Salça, biber ve domatesi de ekleyip kavurmaya devam edin. Soğuk suyla kıvamını açarken bir taraftan çırpma teliyle çırpın. Defne yaprağı, karabiber ve tuz ilave edin. Sıcak su ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Piştikten sonra defne yapraklarını alıp blenderdan geçirin.2 Bezelye yemeği malzemeleri: 1 kilo bezelye200 gram kıyma4 kaşık sıvıyağ1 soğan1 patates1 havuç2 kaşık salçaTuz, karabiber, pulbiber Bezelye yemeği yapılışı: İnce ince kıydığınız soğan ve kıymayı sıvıyağda kavurun. Küp küp doğradığınız patates ve havuçla birlikte bezelye ve salçayı da ekleyin, karıştırın. Baharat ve tuzu da ilave ettikten sonra 5 dakika kadar kavurun. 4-5 bardak su ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.3 Pirinç pilavı malzemeleri: 2 bardak pirinç2 kaşık tereyağı3 bardak suBir tutam tuz Pirinç pilavı yapılışı: Tencerede yağı eritin ve ıslanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyin. 10 dakika kavurun. 3 bardak sıcak su koyun ve tuz ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyu çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirin.4 Sütlü irmik tatlısı malzemeleri: 1 litre süt9 kaşık irmik9 kaşık şeker2 kaşık hindistan cevizi1 vanilya1 kaşık margarin Sütlü irmik tatlısı yapılışı: İrmik, şeker ve sütü karıştırarak pişirmeye başlayın. Vanilya ve margarini ilave edin. Kaynayınca kısık ateşte 2 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Hindistan cevizini de ekleyip karıştırdıktan sonra kaselere boşaltın.Bugün ne pişirsem: 11 Mart közlenmiş kırmızı biber çorbası tarifibezelye yemeği tarifipirinç pilavı tarifisütlü irmik tatlısı tarifi