Bugün ne pişirsem: 1 Şubat
Günün menüsünde bugün: Sebze çorbası, bamya yemeği, garnitürlü pilav ve portakallı kurabiye.
1

Sebze çorbası malzemeleri:
1 kabak1 havuç1 patates1 kırmızı biber1 yeşil biber1 kuru soğan1 kaşık un1 kaşık biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçasıTuzKarabiberPulbiberZeytinyağıSebze çorbası yapılışı:Kabak, havuç ve patatesi soyup rendeleyin. Biberleri ve soğanı ince ince doğrayın. Soğanı ve unu zeytinyağında kavurun. Diğer sebzeleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Salçaları ve baharatları da ekledikten sonra üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip 20-25 dakika kısık ateşte pişirin. Blenderdan geçirip sıcak servis yapın.
2

Bamya yemeği malzemeleri:
Yarım kilo haşlanmış bamyaZeytinyağı1 domates1 soğanPulbiberTuz2 bardak suBamya yemeği yapılışı:Soğanı ince ince kıyıp kavurun. Domatesi rendeleyip ekleyin. Baharat ve suyunu ekleyin. Kaynayınca bamyayı ekleyip pişirin.
3

Garnitürlü pilav malzemeleri:
Yarım çay bardağı sıvıyağ2 kaşığk tereyağı2 bardak pirinç1 şişe büyük boy garnitür1 kutu konserve mısır2 bardak sıcak su1 tatlı kaşığı kadar tuzGarnitürlü pilav yapılışı:Pirinci sıcak tuzlu suda 30 dakika bekletin. Tencereye tereyağı ve sıvıyağı alıp eritin. Süzdüğünüz pirinci ilave edip tuzla kavurun. Garnitür, mısır ve suyu ilave edip karıştırın. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
4
