Bugün ne pişirsem: 1 Mart
Günün menüsünde bugün: Mantar çorbası, börülce salatası, somon ve ballı irmik helvası.
1

Mantar çorbası malzemeleri:
15 kültür mantarı1 soğan2 diş sarımsak2 kaşık un1 bardak süt1 litre sıcak suSıvıyağKarabiberTuzMantar çorbası hazırlanışı:Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp sıvıyağ koyduğunuz tencerede kavurun. Doğranmış mantarları tencereye alıp sularını salmasını bekledikten sonra un ilave edip karıştırın. Sıcak su ekleyip kaynattıktan sonra sütü ilave edin. O da kaynayınca 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirip karabiber ve tuzunu da ekleyin, ocaktan alın.
2

Börülce salatası malzemeleri:
2 bardak börülceMaydanozTaze soğanDereotuKırmızı biberSalatalık turşusuTuzLimonSıvıyağBörülce salatası yapılışı:Börülceleri haşlayıp süzün. Salatalık ve biberi küp küp doğrayın. Maydanoz, dereotu ve soğanları ince ince kıyın. Tuz, limon ve sıvıyağ ilave ederek karıştırın.
3

Somon malzemeleri:
7 dilim somon1 paket taze kişniş1 kahve fincanı zeytinyağı1 limonTuzKarabiberSomon yapılışı:Somonu limon hariç bütün malzemelerle karıştırarak marine edin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizdikten sonra üzerlerine limon dilimleri koyun. 200 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin.
4
