Bu mısır ununun tadı bir başka! Benzeri hiçbir yerde yok!
Ordu'da geleneksel el değirmenleri hala kullanılıyor. Özellikle vatandaşlar el değirmeni ile öğüttükleri mısır ununun lezzetinin bir başka olduğunu söyledi.
1

Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar gelişen teknolojiye rağmen el değirmenini kullanmayı sürdürüyor.
2

Tarlalarda yetiştirdikleri mısırları öğüten yöre halkı, “Bu lezzeti bilen başka bir şeyde üretilen unu yiyemez” dediler.
3

Küçük yaştan bu zamana kadar el değirmenini sakladıklarını ifade eden Yüksel Aydın, “Mısır hasadını tarlamızda yaptıktan sonra kurutup öğütme işlemlerini yaparız."
4

"El değirmeninde öğüttüğümüz mısır unu gerçekten çok lezzetli olur. Bu yöntemi dedelerimizden öğrendik ve halen de devam ediyoruz."
5
