Elazığ'ın Ağın ilçesinde nohudun odun ateşinde yöreye has kumla kavrulmasıyla üretilen leblebi yoğun talep görüyor. Evlerde üretilmesinin yanında imalathanelerde makinelerde de üretimi gerçekleştirilen leblebinin evlerde üretileni 27 liraya kadar alıcı buluyor. Leblebi üreticilerinden Hasan Aktaş ise geçen yıla oranla leblebiye büyük talep olduğunu vurgulayarak, Leblebi imalatında kullandığımız kum çok önemli, leblebiye tadını bu kum veriyor. Bu kum, ilçeye bağlı Bademli köyünden çıkıyor başka kum bu tadı vermiyor. Çok fazla siparişimiz var, yetiştirmekte güçlük çekiyoruz. dedi Ağın leblebisinin tadının güzel olduğu kadar yapılışının da bir o kadar emek istediğini aktaran Ekinci, Uygun büyüklükteki nohutlar, kazanlarda suyla kaynatılıyor. Kaynayan nohutlar, büyük saclarda odun ateşinde sıcak kumla kavruluyor. Kavurma işlemi bittikten sonra tekrar bir eleğe dökülen nohutlar, elekte kabukları soyularak tüketime hazır hale getiriliyor. ifadelerini kullandı.