Bir Sivas efsanesi: Baviko tarifi
Sivas yöresel lezzetler söz konusu olduğunda karşımıza çıkan yemekler arasında elbette ki Baviko yer alıyor. Misafirlere özel hazırlanan Baviko'nun tarifini sizinle paylaştık.
1

Sivas köklü tarihe sahip olan önemli şehirlerden biri ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Yemek kültüründe de bu medeniyetlerin izleri bulunuyor. Orta Asya'dan gelen köklü bir yemek kültürüne sahip olan Sivas'ın meşhur yemeği 'Baviko' ile tanışmaya hazır mısınız? Ustalık isteyen protein ve karbonhidrat barındıran bu tarifi evinizde kolayca yapabileceksiniz.
2

Sivaslılar Baviko'yu özel günlerde değerli misafirleri için yapıyorlar. Eğer bir misafir ağırlayacaksınız önce bavikoyu hazırlamaya başlarsınız. Hamurunu önceden hazırlayıp bir saat bekletir, ardından üzerine sarımsaklı ayranı dökersiniz. Sivas'ın bazı bölgelerinde; Şir, Babiko, Babuko olarak da adlandırılıyor. Peki, baviko nasıl yapılır?
3

Malzemeler:
Kömbesi için; su, tuz, 1 çay kaşığı karbonat ve aldığı kadar un.
Üstü için; sarımsaklı koyu ayran, kızdırılmış tereyağı.
4
