İlk olarak koymak istediğiniz kadar bamyayı bir kaba alın. Ve iyice ayıklayın. Bu işlemi yaparken bamyanın içerisinde yer alan sıvısının dışarı çıkmamasına özen gösterin. Püf noktası: Bamyada yer alan sıvının dışarıya çıkmaması için ayıkladıklarınızı limonlu suya atmanız yeterli olacaktır. Daha sonra bir tencereye su koyup ocağa alın ve kaynatın. Kaynamakta olan suyun içerisine bamyaları atın. Bamyaların rengi değişip koyu bir renk aldığında kevgir yardımıyla bamyaları süzün ve buzlu suyun içerisine bırakın. Bu şekilde yaptığınızda bamyaların vitamin değerleri kaybolmayacak ve taze kalmış olacaktır. Yemek yapacağınız ölçülerde bamyaları buzdolabı poşetine atın. Fazla fazla koyarsanız hepsini kullanmak zorunda kalırsınız. Çünkü donmuş sebzelerin tekrar dondurulması gıda zehirlenmelerine neden olabilir. Dilerseniz bamyaları koyduğunuz poşetlerin içerisine rendelenmiş domates de ekleyebilirsiniz. Bamyaları bu şekilde buzlukta 12 aya kadar saklayabilirsiniz.