Bakteriyologlar süpermarketlerde satılan en tehlikeli yiyeceklerin doğranarak paketlenmiş salata olduğunu söylüyor. Paketin üzerinde yemeye hazır olduğu yazsa da bu paketler bağırsak hastalıklarına neden olacak zararlı bakterilere zemin oluşturuyor. Dünya Sağlık Örgütü salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş etlerin kanseri tetiklediğini bildirdi. Bu yiyeceklerde bulunan nitritler bağırsaklarda, nitrozaminlere ve potansiyel kanserojenlere dönüşüyor. Meyveli yoğurtlar, meyve marmelatlı kurabiyeler ve pastalar iştah açıcı görünüyor olabilir ancak içlerinde bulunan meyveler koruyucu, tatlandırıcı ve kıvam vericiler içeriyor. Üreticiler içeriğinde sadece %20-40 meyve olduğunu kabul ediyor. Mayonez yumurta, sirke, nebati yağ ve baharatlar içerir. Marketten aldığımız mayonez ise koruyucu, gıda boyası ve kıvam arttırıcılar içerir. Light mayonezler ise %50 yerine %35 yağ içerir ancak tadını ve kıvamını korumak için nişasta ve şeker eklenir. Aldığınız kalori miktarı normal mayonezden aldığınıza yakındır. Çekilmiş baharatlar, ucuz katkı maddeleriyle karıştırılabiliyor. Örneğin tarçına sinameki, safrana yalancısafran eklenebiliyor. Baharatlar tat yoğunlaştırıcılar olmadan daha iyi. Süpermarketlerde satılan ekmekler kimyasal olarak ağartılmış unla yapılıyor. Bu unlar daha uzun süre böceklenmeden saklanabiliyor. Ekmek hamuruna ayrıca hamur güçlendirici, tatlandırıcı sürfaktanlar ekleniyor. Bu maddeler hamurun ömrünü uzatıyor, kalitesini arttırıyor ancak vücudumuza ne yapıyor? Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre şişede satın aldığınız yeşil çayın, yeşil çayla hiç alakası yok. Yeşil çay antioksidan içeriğiyle meşhur. Bir bardak gerçek yeşil çayda 20 şişe hazır yeşil çaydan daha fazla antioksidan var. Şişede satın aldığınız yeşil çayın çoğu su ve şeker. PembeNar Özel