Artık etiniz kurumayacak! Fırında et pişirmenin püf noktaları
Protein deposu etleri pişirirken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Pişirirken yapılan birtakım hatalar etin lezzetsiz kuru olmasına neden olabilir. Etin lezzetli ve sulu sulu pişmesi için size vereceğimiz önerileri dikkate alırsanız, mükemmel pişmiş bir et ortaya çıkarırsınız. İşte fırında et pişirmenin püf noktaları...
1

Eti mutlaka pişirmeden önce marine edin
Fırında kurutmadan et pişirmenin ilk püf noktası marine işlemi! Özellikle biftek veya bonfile gibi zor pişen etleri mutlaka marine edin. Bu işlem etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.
2

Marinasyon işleminde hangi malzemeler kullanılır?
Yoğurt suyu, zeytinyağı, soğan suyu gibi malzemeler etin lezzetini ön plana çıkaracaktır ve daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Bu malzemeleri kullanarak marine ettiğiniz etleri, ister fırında ister ocaktagönül rahatlığı ile pişirebilirsiniz.
3

Eti sakın yıkamayın
Birçok uzman etin yıkanmasını tavsiye etmiyor. Profesyonel ve dünyaca ünlü şefler de eti pişirmeden önce asla yıkamaz. Eti suyla yıkamanız lezzetini bozacaktır. Özellikle sıcak suda yıkadığınız da daha sert kıvamda olmasına sebep olursunuz.
4

Fırınlamadan önce mühürleyin
Eti saatlerce fırında pişirmek kurumasına ve sertleşmesine neden olur. Bu yüzden, bonfile, steak ya da biftek gibi pişirmek istediğiniz etleri önce tavada arkalı önlü şekilde mühürleyin ve ardından o şekilde fırına verin. Pişme seviyesini ayarlayıp afiyetle tüketin. Eti çok uzun süre fırında bırakmamaya dikkat edin.
5

Pişirmek için demir döküm tava, cam ya da fırın poşeti kullanın
Eti pişirirken yapılan en büyük hatalardan biri de yanlış pişirme kabı seçimi oluyor. En sık yapılan yanlışlardan biri de fırın tepsisi ya da sini içine konulup fırınlanıyor. Bu şekilde pişen etlerin kuruma ve yanma ihtimalleri yüksek oluyor.
6

Bunun yerine eti; ısıya dayanaklıdemir döküm tava, kapaklı cam borcam ya da hiçbiri yoksa fırın poşeti içerisinde pişirilmeli. Pişireceğiniz etin üzerinin açık olmamasına dikkat edin. Uzun süre fırında bırakacaksanız mutlaka üzeri kapalı pişirin. Eğer birkaç dakikalığına pişirecekseniz üzerini kapatmanıza gerek yok.
7

Yüksek sıcaklıkta pişirmeyin
Özellikle etinizi güvecin içinde pişirecekseniz çok dikkatli olmalısınız. Eğer yüksek sıcaklıkta pişiriseniz etiniz kurur ve sertleşir. Bu yüzden orta sıcaklıklarda pişirmeye özen gösterin. Pişirdiğiniz eti oda sıcaklığında servis edin.
8

Son olarak fırında eğer köfte pişirecekseniz...
Köfte, fırında hızlıca kuruyabilen bir yapıya sahip. Bu sorunla karşılaşmamak için kıymanızı daha yağlı tercih edin ve harcınızın içine zeytinyağı ekleyin. Köfte harcınızı mutlaka buzdolabında birkaç saat ya da vaktiniz varsa bir gece buzdolabında dinlendirin. Böylece köftelerin daha lezzetli olduğunu fark edeceksiniz.
9
