Altın günü tarifleri
Salatasından tatlısına misafirlerinizi etkileyebileceğiniz zengin bir altın günü menüsü ve tarifleri...
1

Mercimek köftesi malzemeleri:
1.5 bardak mercimek3 bardak ince bulgur1 kaşık salça1 soğan3 kaşık SıvıyağMaydanoz1 limonBaharatMercimek köftesi hazırlanışı:Mercimeği 3 bardak suyla 10 dakika kadar haşlayın. Ezileyecek kıvama gelince ocaktan alıp süzün. Bulgur ekleyikten sonra ağzını kapatıp demlenmeye bırakın.Bir tavada kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun, salça ve baharat ekleyip kavurmaya devam edin. Demlenmiş mercimeğin içine dökün, limonu sıkın, kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırın. Şekil vererek servis yapın.
2

Rus salatası malzemeleri:
3-4 patates2-3 havuç1 bardak bezelye1 bardak kornişon turşuSosis2 kaşık mayonez4 kaşık yoğurtTuzRus salatası hazırlanışı:Patates, havuç ve bezelyeleri haşlayın. Turşu ve sosislerle beraber küp küp doğrayın. Mayonez ve yoğurtla karıştırıp tuz ekleyin.
3

Havuç tarator malzemeleri:
4 havuçSıvıyağYoğurtMayonezSarımsakCeviz içiHavuç tarator hazırlanışı:Rendelediğiniz havuçları sıvıyağda kavurun. Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt, mayonez ve cevizle karıştırın.
4

Kıymalı gözleme malzemeleri:
2 yufka250 gram kıyma1 soğanTuz, karabiber, pulbiber2 kaşık sıvıyağSosu için:1 yumurta2 kaşık süt1 kaşık yoğurtYarım çay kaşığı kabartma tozu2 kaşık sıvıyağKıymalı gözleme hazırlanışı:Soğanı 2 yağda kavurun, kıymayı ve baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Soğuması için bir tabağa alın.Yufkaları ortadan ikiye kesin. Sos malzemelerini çırpıp yufkaya sürdükten sonra, yufkanın iki tarafını içe katlayın. Kıymalı harçtan döküp zarf şeklinde katlayın. Sıvıyağda arkalı önlü kızartın.
5

Elmalı toppare malzemeleri:
2 yumurta250 gram tereyağı2 kaşık yoğurt5 bardak un1/2 bardak şekerKabartma tozuVanilyaHindistan ceviziİçine:1/2 bardak şeker5 elmaCeviz2 tatlı kaşığı tarçınŞerbeti için:2 bardak şeker1,5 bardak su1/4 limonElmalı toppare hazırlanışı:Tereyağı, yumurta, yoğurt ve şekeri karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamurun üzeirne bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin.Elmaları soyup rendeleyin. Şeker ve tarçınla pişirin. Cevizleri de ekledikten sonra soğuması için bırakın.Hamurdan parçalar alıp içine elmalı karışımdan koyup yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin. Şerbeti 5 dakika kadar kaynattıktan sonra soğutun. Kurabiyeler fırından çıkınca şerbete koyup 5-10 dakika bekletin. Hindistan cevizine bulayın.
6
