Yediğimiz yemeklerde bolca kullandığımız ketçap hazır alındığında içeriğinde fazla miktarda kimyasal madde bulundurabilir. Bu maddeler insan sağlığı açısından oldukça zararlıdır. Peki, siz içeriğinde hiçbir yabancı madde bulunmayan, tamamen doğal malzemelerle yapılmış bir ketçap hazırlamak ister misiniz? Cevabınız evetse 6 adımda ketçap tarifini uygulamaya geçebilirsiniz. İşte ev yapımı ketçap tarifimiz… 2 tane soğan 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet domates Yarım çorba kaşığı biber salçası 3 çorba kaşığı sirke 1 yemek kaşığı toz şeker Dilediğiniz miktarda deniz tuzu Soğanı ve sarımsakları soyun. Biberle birlikte blender ‘dan geçirin. Daha sonra soğan ve sarımsağı bir çorba kaşığı toz şeker ile tencere içerisinde rengi koyulaşıncaya kadar soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyip robottan geçirin. Domatesleri rendeleyip tencereye ekledikten sonra salçasını da koyup karıştırın ve kavurun. Sirke, zeytinyağı, tuz ve diğer kalan malzemeleri de ekleyerek 40 dk. pişirmeye bırakın. Karışım soğuduktan sonra cam şişelere alarak kullanabilirsiniz.