Deniz Baykal siyasete girdiğinden beri, en başarılı konuşmalarını hep genel başkanlık söz konusu olduğunda yapmıştı. Anayasa değişiklik paketi konuşmasını dinleyince sizin de aklınıza “Bunca yıl nerelerdeydiniz?” sorusu gelmiyor mu?
Bize göre kutup dairesine çok daha yakın olan Oslo, Helsinki ya da Ottowa, İstanbul’a göre göre çok daha fazla kar yağışı alan Erzurum ve kuş uçuşu 19 kilometre mesafede ve aynı iklim şartlarına sahip olan Sabiha Gökçen havalimanları kar yağdığında kapanmıyor da, Atatürk Havalimanı her seferinde neden kapanıyor acaba?
Faili meçhul cinayet, faili meçhul soygun olur da, bizden başka faili meçhul ısırma vakası yaşanmış bir ülke daha var mı acaba?
Bir zamanlar uğruna kahramanlık şarkıları bestelenen, vatan toprağı sayılan Kıbrıs, seyircinin ve okurun neden en az ilgi gösterdiği haber başlığı oldu acaba?
BAŞKAN ÇOK BİZDE...
İlber Ortaylı dün “Bizim tarihimizde başkanlık var mı?” diye yazmıştı. Sınıf, kooperatif, sendika, dernek, oda, siyasette belde, ilçe, il derken, yaklaşık 7 milyon başkan unvanlı kişi var bu memlekette. Yani yaklaşık eşit her 11 kişiden biri zaten başkan...
Rekortmen başkan Musa Çelikkol. 1968’de Denizli Şoförler Derneği Başkanı olarak başladı, halen Denizli Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı. Dile kolay tam 49 yıldır başkan adam.
En uzun belediye başkanlığı yapan kişi, 41 sene Kastamonu’nun İhsangazi ilçesi belediye başkanı olan Numan Omuzluoğlu.
Başkanlıkta 41 sene gören bir diğer isim, Tükiye Tekstil İşverenleri Sendikası başkanlığı yapan Halit Narin.
Futbol dünyasında açık ara İlhan Cavcav liderliği var. Bu sene Gençlerbirliği başkanlığında 36. senesi olacak Cavcav’ın. Üstelik Gençlerbirliği’nden önce de kısa bir dönem Hacettepe başkanlığı yapmış.
İşçi sendikaları için de rekor, 34 yıl Türk Metal Sendikası başkanlığı yapan Mustafa Özbek de...
Kooperatifçilik alanında ise rekor 30 yıl Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı olarak görevde kalan ve aday olduğu seçimi 2 oyla kaybeden Ramazan Karıncalıtepe
23 NİSAN’LARIN İNTİKAMI ALINDI
23 Nisan törenlerinde protokol hazır oluncaya kadar çocukları bekletenler vardı ya, bu kez protokol çocukları bekledi.
Pepee Birlik Zamanı filminin galasına, hayatında ilk kez sinema filmi izleyecek 2 bin çocuk davetliydi. Çocukları taşıyan araçlar trafiğe takılınca, TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri dahil tüm protokol onların gelmesini bekledi.
Keşke araya 8-10 belediye başkanı, vali ve milletvekili de karışmış olsaydı...
FETHİ SEKİN’İN ÇOCUKLARINA DAİR NOTLAR...
Kahraman şehit Fethi Sekin’in 3 çocuğuna burs verilmesi için İzmir’in önde gelen okullarına çağrıda bulunmuştum geçen hafta;
İzmir Türk Koleji aradı, olaydan hemen sonra 3 çocuğu okutmak için de İzmir Valiliği’ne başvuruda bulunduklarını söyledi.
Amerikan Koleji de aradı, eğitim dili tamamen İngilizce olduğu için sadece 9 yaşındaki kardeşi okula almak için olaydan sonra başvuru yaptıklarını söyledi.
Her 2 okul da reklam olmasın diye açıklamadık diyor. ve bence hata yapıyorlar. Çocuklara babalarının hayal ettiği eğitimi sağlamak reklam değil örnek davranış olur ancak.
Tevfik Fikret Okulları’ndan ve merkezi İstanbul’da olup da İzmir’de tutunmaya çalışan diğer özel okullardan ses seda çıkmadı.
Oysa yasa gereği belirli sayıda öğrenciyi yüzde 100 burslu okutmak zorundalar zaten.
21. Yüzyıl Özel Karşıyaka Koleji’nin 3 kardeşe de yüzde 100 burs verme kararını zaten duyurmuştum. Cuma gününden beri posta kutuma iyiliksever vatandaşlardan gelen burs tekliflerini de aileye ileteceğim.
Daha önce çocuklara burs vereceklerini açıklayan İzmir Ticaret Odası yanına Petkim ve diğer sanayi kuruluşlarını da alarak, her 3 kardeşin, yabacı dil başta olmak üzere, eğitimlerinin güçlenmesi için çalışabilir aslında.