Geri Dön
UzmanparaYabancı yatırımcı borsaya mı yöneldi?

Yabancı yatırımcı borsaya mı yöneldi?

Borsada son günlerde yabancı yatırımcı işlemlerinde yukarı yönlü bir ivme var. Yabancı yatırımcının ilgisi mi arttı? Ekonomist Hikmet Baydar konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yabancı yatırımcı borsaya mı yöneldi?

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi 5 haftadır yükseliş kaydediyor. Endeks cuma günü 3 bin 51 puanı görerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yabancı işlemlerinde de artış görülüyor. Konuyla ilgili ekonomist Hikmet Baydar, CNN Türk'te önemli açıklamalarda bulundu. 

Haberin Devamı

Hikmet Baydar konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

“Borsadaki yabancı payının yüzde 50’den yüzde 30’lara düştüğünü düşünürsek yabancı yatırımcının 1 hafta içerisindeki alışlarını uzun vadeli alım olarak düşünmek gerçekçi olmaz. Yabancı yatırımcının borsadaki payının kalıcı olarak arttığını gözlemlemek lazım. 

Borsalar bir güven merkezidir. Sayın Cumhurbaşkanı serbest piyasa ekonomisini destekliyoruz diyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Merkez Bankası’nın aldığı kararlar nedeniyle piyasalara müdahale ediliyor imajı yaratılmaya çalışılıyor. Bu imajın yanlış olduğunu belirtmek için bu açıklamalar yapılıyor. 

Yabancı yatırımcı bir fondur ve bu fon çeşitli analizlerle hisse senetlerine giriş yapıyor. Bugünkü fiyatlara bakmazlar onlar gelecekteki fiyatlara bakarak pozisyon alırlar. Baktıkları bazı kriterler var; temettüye bakarlar, sektöre bakarlar ve fiyat bugün ucuzsa hisse senedinde kademeli pozisyon alırlar. Kademeli alımlar yaparlar."