Geri Dön
Uzmanpara Japonya'dan dövize müdahale sinyali

Japonya'dan dövize müdahale sinyali

Japonya Maliye Bakanı yenin 38 yılın en düşük seviyesine gerilemesi sonrası müdahale sinyali verdi.

Japonya'dan dövize müdahale sinyali

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, yenin dolar karşısında 38 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından döviz kuru piyasasına müdahale etmeye hazır olduklarının sinyalini vererek Japon yetkililerin para birimleri konusunda gerekli adımları atacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Suzuki, "Döviz kurlarının istikrarlı bir şekilde hareket etmesi arzu edilen bir durumdur. Hızlı, tek taraflı hareketler istenmez. Özellikle de ekonomi üzerindeki etkisinden derin endişe duyuyoruz. Hamleleri yüksek bir aciliyet duygusuyla izliyor, hamlelerin arkasındaki faktörleri analiz ediyor ve gerekli adımları atacağız" dedi.

Kabine Baş Sekreteri Yoshimasa Hayashi de düzenlediği basın toplantısında Tokyo'nun aşırı döviz hareketlerine karşı "uygun" önlemleri alacağını söyledi. Hayashi, Japon yeninin geldiği seviyeler ve yetkililerin müdahale edip etmeyeceği konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Mizuho Securities'in Baş Döviz Stratejisti Masafumi Yamamoto bir araştırma notunda, "Bu noktada, yetkililer muhtemelen sadece hızdan değil seviyeden de endişelenmeye başlıyor. Müdahale etmezlerse, yenin 162'ye doğru kayma riski var" dedi.