Geri Dön
UzmanparaGram altın yeniden rekor kırdı

Gram altın yeniden rekor kırdı

Geçen hafta perşembe gününden bu yana altın fiyatlarında yön yukarı döndü. Özellikle ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin faiz indirimi konusunda temkinli olunacağını açıklamaları son dönemde piyasada baskı yaratmıştı. Ons altındaki yükselişin etkisiyle birlikte bugün gram altın fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti. İşte detaylar...

Gram altın yeniden rekor kırdı

Fed üyelerinden gelen mesajlar, ABD ekonomisine ilişkin veriler piyasalarda yönü tayin etmeye devam ediyor. Eylül ayında Fed’in 50 baz puanlık sürpriz faiz indirimi sonrası piyasalar ilerleyen süreçte faizlerin hızlı düşürülmeyeceğini fiyatlamaya başlamıştı. 

Haberin Devamı

Fed üyelerinden de faiz indirimi konusunda dikkatli olunması gerektiğine dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Enflasyonda artış olduğunu ve ABD ekonomisi ile iş gücü piyasasının daha önce düşünülenden daha güçlü olduğunu gösteren son verilere atıfta bulunan Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, pazartesi günü faiz indirimleri konusunda "daha fazla dikkatli olunması" çağrısı yaptı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Öte yandan Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, ABD’de istihdamın ve büyümenin sağlam kalacağını söyledi. 

ALTIN FİYATLARI HAREKETLENDİ! GRAM ALTINDA REKOR

Ons altın fiyatı haftanın üçüncü işlem gününe 2662 dolardan başladıktan sonra şu dakikalarda yükselerek 2674 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2658 dolar, en yüksek ise 2682 dolar seviyeleri görüldü. 

Haberin Devamı

Güne 2927 liradan başlayan gram altın 2952 lira seviyesine ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Gram altında gün içerisinde en düşük 2913 lira seviyesi test edildi.