Geri Dön
UzmanparaGram altın kritik seviyeye ulaştı! Yükselişin nedeni belli oldu

Gram altın kritik seviyeye ulaştı! Yükselişin nedeni belli oldu

Yurt içi piyasalar bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte dün işlemlere açıldı. Bugün gram altın fiyatı kritik seviyeyi aştı. Peki yükselişin nedeni ne? İşte detaylar...

Gram altın kritik seviyeye ulaştı! Yükselişin nedeni belli oldu

Para ve emtia piyasalarında gözler ABD’de olmaya devam ediyor. ABD’de son açıklanan enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gelmesiyle birlikte piyasalarda beklentiler değişti. 

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Fed geçtiğimiz haftalarda faiz oranlarını sabit tutarak piyasalara şahin mesajlar verse de piyasalarda yeniden faiz indirimi beklentileri şekillenmeye başladı. 

ESKİ FED YETKİLİSİNDEN FAİZ İNDİRİMİ MESAJI 

Eski St. Louis Merkez Bankası Başkanı James Bullard, ABD'nin para politikasındaki gevşeme hızının yavaş olmasını beklediğini ancak son enflasyon verilerinin Eylül ayında faiz indirimi için umut uyandırdığını söyledi. 

ALTIN FİYATLARI DÜN YÜKSELDİ 

Ons altın fiyatı geçtiğimiz gün 2365 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ons altındaki sert hareket yurt içinde gram altın fiyatının yükselmesine yol açtı. Dolar/TL ve ons altındaki yukarı yönlü hareketlerin etkisiyle birlikte dün gram altın 2498 lirayı test etti. Böylelikle gram altın 2500 lira olan kritik eşiğe dayandı.

Haberin Devamı

GRAM ALTIN 2500 LİRAYI AŞTI

Haftanın son işlem gününe 2360 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 2333 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2333 dolar, en yüksek ise 2368 dolar seviyeleri görüldü. 

Güne 2489 liradan başlayan gram altın 2500 lira olan psikolojik sınırı aşarak 2503 liraya kadar yükseldi. Akşama doğru ABD piyasalarının açılmasının ardından ons altındaki düşüşe bağlı olarak gram altın geriledi. Gram altın şu sıralarda 2463 liradan işlem görüyor.