Geri Dön
Uzmanpara Bu hafta altına yatırım yapan kazandı mı?

Bu hafta altına yatırım yapan kazandı mı?

Haftaya rekorla başlayan gram altın zirve seviyeyi gördükten sonra düşüşe geçmişti. Ons altın ise 5 ayın en yüksek seviyesinden aşağı yönlü seyre yönelmişti. Ancak cuma günü öğleden sonra piyasada sert hareketler görüldü. Öte yandan altın yatırımcılarının gözü kulağı önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan kritik gelişmede olacak. İşte detaylar...

Bu hafta altına yatırım yapan kazandı mı?

Pazartesi günü 1084 liraya kadar yükselerek tüm zamanların rekorunu kıran gram altın fiyatı 1058 liraya kadar düşerek sert kayıp göstermişti. Haftanın geri kalanında toparlanma gösteren gram altın yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Peki bu hafta gram altın kazandırdı mı? 

Haberin Devamı

1084 liraya kadar yükseldikten sonra pazartesi günü sert düşen gram altın fiyatı cuma günü yeniden 1082 lirayı test etti. Gram altın haftayı 1075 liradan kapattı. 

ONS ALTIN 5 AYIN ZİRVESİNDEN DÖNDÜ 

Haftaya 1797 dolardan başlayan ons altın pazartesi günü 1810 dolara kadar yükselerek son 5 ayın zirvesini test etti. Zirve seviyeyi gördükten sonra sert düşüş gösteren ons altın 1765 dolara kadar geriledi. 

ONS ALTIN YENİDEN KRİTİK SEVİYENİN ÜZERİNDE 

Haftanın kalanında ise toparlanma gösteren ons altın fiyatı cuma günü akşamüzerine doğru sert yükseldi. Ons altın yeniden 1800 dolar olan pivot seviyenin üzerine çıkarak 1806 dolara kadar çıktı. Ons altın haftayı 1795 dolardan kapattı. 

PARAYI ALTINA YATIRAN KAZANDI MI? 

Haberin Devamı

Bu hafta ons altın yüzde 0.14 oranında prim yaparken, gram altın ise yüzde 0.10 oranında değer kazandı. 

ALTIN YATIRIMCILARI KRİTİK GELİŞMEYİ BEKLİYOR 

Piyasalarda gözler önümüzdeki hafta çarşamba günü açıklanacak olan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararında olacak. Fed’in politika faizini 50 baz puan artırması bekleniyor.  

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Fed son 4 toplantıda da üst üste 75’er baz puanlık faiz artışına giderek faizi 15 yılın zirvesine çıkarmıştı. Fed Başkanı Jerome Powell geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarda aralık ayında faiz artış hızının yavaşlatılabileceğini söylemişti. Bu gelişme piyasalarda pozitif tepki görürken, altın fiyatları yönünü yukarı çevirmişti. 

Eğer Fed beklendiği gibi faiz artış hızında yavaşlamaya giderse bu durumda altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketler görülebilir. Yatırımcıların gözü kulağı Fed’in faiz kararında olacak.