Geri Dön
UzmanparaAvustralya'da tüketici güveni yükseldi

Avustralya'da tüketici güveni yükseldi

Avustralya'da tüketici güveni 5,9 puan ile Nisan 2021'den bu yana en büyük haftalık artışını kaydederek altı ayın zirvesine çıktı.

Avustralya'da tüketici güveni yükseldi

ANZ-Roy Morgan tarafından haftalık olarak hesaplanan tüketici güven endeksi, 15-21 Temmuz haftasında 78,5 puandan 84,4 puana çıktı.

Haberin Devamı

Haftalık artış, 2021 yılı Nisan ayındaki Paskalya'da görülen 6,4 puan yükselişin ardından, üç yıldan fazla bir süredir görülen en büyük haftalık sıçrama oldu. Endeks bu yükselişe rağmen üst üste 77'nci haftasında da 85 puanın altında kaldı.

ANZ Ekonomisti Madeline Dunk, "Güvendeki iyileşme geniş tabanlıydı ve alt endekslerin her biri en az 5 puan arttı. Özellikle, hanelerin mevcut mali durumlarına olan güveni 2023'ün başından bu yana en yüksek ikinci seviyedeydi. Bu, hanelerin üçüncü aşama vergi kesintilerinden ve diğer yaşam maliyeti rahatlama önlemlerinden gelirlerinde bir artış görmeye başlayabileceğini gösteriyor. Önümüzdeki birkaç hafta, bunun tüketici güveninde sürdürülebilir bir toparlanmanın başlangıcı olup olmadığını belirlemede önemli olacak" dedi.