Geri Dön
UzmanparaAvustralya faizi sabit tuttu

Avustralya faizi sabit tuttu

Avustralya Merkez Bankası (RBA) üst üste dördüncü toplantısında da faizde değişikliğe gitmedi.

Avustralya faizi sabit tuttu

Avustralya Merkez Bankası bugüne kadar yapılan faiz artışlarının etkisini ve ekonomik görünümü değerlendirmek için zaman sağlamak amacıyla faiz oranında üst üste dördüncü toplantısında da değişikliğe gitmedi.

Haberin Devamı

RBA'dan yapılan açıklamaya göre gösterge faiz oranı yüzde 4,10 olarak bırakıldı. Analistlerin beklentisi de faiz oranında bir değişikliğe gidilmeyeceği yönündeydi.

RBA üst üste 10 toplantı sürdürdüğü faiz artırımına Nisan ayı toplantısında ara verdikten sonra mayıs ve haziran toplantısında sürpriz bir şekilde yeniden artırıma gitmişti. Banka temmuz, ağustos ve eylül toplantılarında ise faizde herhangi bir değişiklik yapmadı.

Açıklamada, "Enflasyonun makul bir zaman diliminde hedefe dönmesini sağlamak için para politikasının bir miktar daha sıkılaştırılması gerekebilir, ancak bu, verilere ve gelişen risk değerlendirmelerine bağlı olmaya devam edecektir" denildi.

Banka takas bakiyelerine ödenen faiz oranını da yüzde 4 seviyesinde bıraktı.

Haberin Devamı

Kurul kararlarını alırken küresel ekonomideki gelişmeleri, hanehalkı harcamalarındaki eğilimleri, enflasyon ve iş gücü piyasasının görünümünü yakından takip etmeye devam edeceğini belirterek, "Kurul enflasyonun hedefe döndürülmesi konusundaki kararlılığını sürdürecek ve bunun için de gerekeni yapacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Avustralya'da enflasyon üç aylık dönemlerde açıklanıyor. En son ikinci çeyrekte tüketici fiyat artışı yüzde 6 olarak açıklandı.

Aylık bazda açıklanan indikatörlerde ise enflasyonun yüzde 4,6'ya kadar indiği görülüyor.