Geri Dön
UzmanparaKritik gelişme sonrası altın fiyatlarında son durum

Kritik gelişme sonrası altın fiyatlarında son durum

Altın yatırımcılarının gözü kulağı bugün saat 15.30’da açıklanan ABD enflasyon rakamlarındaydı. Kritik gelişme sonrası altın piyasasında sert hareket görülüyor. İşte detaylar...

Kritik gelişme sonrası altın fiyatlarında son durum

Mart ayından itibaren faiz artırmaya başlayan ABD Merkez Bankası (Fed) altın piyasasındaki fiyatlamaların belirlenmesinde önemli rol oynuyor. Şubat ayının sonlarına doğru Rusya ile Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte ons altın 2 bin dolar seviyelerinin üzerine çıkmıştı.

Ukrayna krizinin oluşturduğu jeopolitik riskler başta altın fiyatlarına destek verse de yükselen enflasyona karşı Fed’in faiz artışlarına başlaması altın piyasasında baskıyı artırdı. Mart ayından itibaren düşüşe geçen ons altın geçtiğimiz haftalarda kritik eşik olan 1700 doların altını test etmişti.  

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta uzun bir aranın ardından ilk kez haftalık kapanışını pozitif yönde yapan altın fiyatlarında yeni haftada gerçekleşen hareketler de yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. 

ALTIN YATIRIMCILARININ GÖZÜ ABD ENFLASYONUNDAYDI

Bugün altın yatırımcılarının gözü kulağı ABD’de açıklanan ağustos ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verisindeydi. Buna göre tüketici fiyatları yıllık bazda yüzde 8.3 oranında arttı. Piyasa beklentisi ise yüzde 8.1 yükseliş olacağı yönündeydi.

Tüketici fiyatları temmuz ayında yıllık bazda yüzde 8.5 oranında yükselmişti.

Aylık bazda ise tüketici fiyatları yüzde 0.1 oranında yükseldi. Piyasa beklentisi ise yüzde -0.1 oranında artış olacağı şeklindeydi.

KRİTİK GELİŞME SONRASI ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE

Haberin Devamı

Haftanın ilk işlem gününe 1717 dolardan başlayan ons altın 1735 dolara kadar yükseldikten sonra 1724 dolardan kapandı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Bugüne 1724 dolardan başlayan ons altın ABD enflasyonu sonrası düşüşe geçti. Ons altın şu dakikalarda 1709 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1697, en yüksek ise 1731 dolar seviyeleri görüldü.

Haftanın ikinci işlem gününe 1010 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda düşüş göstererek 1003 lira seviyesinde hareket ediyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 995 lira, en yüksek ise 1014 lira seviyeleri görüldü.