Geri Dön
UzmanparaAltın fiyatları rekordan döndü

Altın fiyatları rekordan döndü

Yeni haftanın ilk gününde rekor kıran altın fiyatları bugün itibarıyla zirveden döndü. Dün ons altın 2589 dolar, gram altın 2830 lira seviyesini test etmişti. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları rekordan döndü

Para ve emtia piyasalarında gözler yarın açıklanacak olan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararında olacak. Fed’in politika faizini 25 baz puan indirmesine kesin gözüyle bakılırken, 50 baz puanlık bir indirim de masada. 

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Özellikle son dönemde piyasalar Fed’in 50 baz puanlık bir faiz indirimine gideceğini fiyatlamıştı. Yarınki Fed faiz kararı sonrası altın fiyatlarında yön belli olacak. 

DÜN ALTIN FİYATLARI REKOR KIRDI 

Öte yandan geçtiğimiz gün ons altın 2589 dolar, gram altın 2830 lira seviyesine kadar yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Zirve seviyeleri gören altın fiyatları bugün itibarıyla geri çekildi. 

PİYASADA YÖN DEĞİŞTİ 

Haftanın ikinci işlem gününe 2582 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 2575 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2574 dolar, en yüksek ise 2587 dolar seviyeleri görüldü. 

Güne 2823 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda gerileyerek 2819 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 2811 lira, en yüksek ise 2832 lira seviyeleri test edildi.