Geri Dön
UzmanparaAltın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerinde agresif olmayacağı yönünde beklentilerin artması altın fiyatlarında baskı yarattı. Bu gelişmeyle birlikte son günlerde altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketler görülmüştü. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Orta Doğu’da yaşanan gerilimler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eylül ayında agresif faiz indirimine gitmesiyle birlikte altın fiyatları geçtiğimiz haftalarda rekor üstüne rekor kırmıştı. Ancak 26 Eylül tarihinden bu yana altında yön değişti.  

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Özellikle bu hafta altın fiyatlarında aşağı yönlü baskı dikkat çekiyor. Fed’in önümüzdeki toplantılarda agresif faiz indirimine gitmeyeceğine yönelik beklentilerin artmasıyla birlikte altın fiyatlarında gevşeme yaşandı. 

GÖZLER FED TOPLANTI TUTANAKLARINDA 

Öte yandan yatırımcıların gözü kulağı bugün saat 21.00’de açıklanacak olan Fed toplantı tutanaklarında olacak. Fed’in eylül ayında agresif faiz indirimini başlattığı toplantısına dair tutanaklarda verilecek mesajlar piyasalarda önemle takip edilecek. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın üçüncü işlem gününe 2621 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 2610 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2609 dolar, en yüksek ise 2624 dolar seviyeleri görüldü. 

Haberin Devamı

Güne 2887 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda gerileyerek 2874 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 2868 lira, en yüksek ise 2891 lira seviyeleri test edildi.