İspanya HaberleriYenilmez armada İspanya! Gareth Southgate'in laneti

Yenilmez armada İspanya! Gareth Southgate'in laneti

16.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

EURO 2024 şampiyonluğuyla, temsilcilerinin 22 yıldır kaybetmediği final sayısı 27’ye yükselen İspanya’nın bileği bükülmez oldu. Ülkenin dünya futbolundaki yerini, istatistikleri tutan kurumlar değil; ördükleri bu namağlup finaller şeması belirledi.

Yenilmez armada İspanya Gareth Southgatein laneti

FIFA Dünya Sıralaması’nda İspanya Milli Takımı 8. basamakta bulunuyor. UEFA Ülkeler Sıralaması’nda ise 3.’lükte yer alıyor. Ancak bir başka istatistik daha var ki, oradaki manzara Boğalar’ın dünyada son 20 yılın en iyi futbol ülkesi olabileceğine işaret ediyor.

Haberin Devamı

İster kulüp, ister milli takım olsun 2002 yılından bu yana İspanyol takımları uluslararası düzeyde eriştikleri hiçbir turnuvanın final maçını kaybetmedi. EURO 2024 finalinde İspanya Milli Takımı’nın İngiltere’yi mağlup etmesiyle, İspanyol ekipleri son yirmi iki yılda çıktıkları 27. finali de kazandı.

Berlin’deki finale, tarihindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu elde etmek üzere çıkan İngilizler, bir kez daha hüsrana uğradı. Bireysel performansı zirveye çıkıp, rekorlar kırsa da, forma giydiği takımlarda bir türlü şampiyonluk yaşayamayan Harry Kane’in laneti bu bağlamda bir kez daha gündeme geldi.

Şu an milli takımın başındaki Gareth Southgate’in formasını giydiği Middlesbrough, 2006 UEFA Kupası finalinde Sevilla’ya yenilmişti ve bu maç da İspanyol takımlarının 27 maçlık final serisine dahil. Bu durumda takımdaki tek lanetli ismin Kane olmadığı da ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

BAYERN'DEN SONRA BAŞLAYAN SERİ

2001 senesi İspanyol takımlarının final kaybettiği son sene oldu. O yıl önce UEFA Kupası finalinde Liverpool, Alaves’i; bundan bir hafta sonra Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih, Valencia’yı mağlup etti. O tarihten sonra Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası/Avrupa Ligi’ndeki final maçlarında İspanya’nın temsilcisi olan ekiplerin serisi başladı.

Yenilmez armada İspanya Gareth Southgatein laneti

MİLLİ KUPACI DE LA FUENTE

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda kupaya uzanan İspanya’nın başarısında teknik direktör Luis de la Fuente öne çıkan isim oldu. Kulüp kariyerinde Athletic Bilbao ve Alaves dışında ciddi bir deneyimi bulunmayan 63 yaşındaki teknik adam, son on yıldır milli takımlarda görev alıyor. Boğalar’ın U18, U19, U21 takımlarını çalıştıran antrenör, üç yıldır ise a milli takımın başında bulunuyor. 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası ve 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda şampiyonluklar yaşamasının ardından De La Fuente UEFA Uluslar Ligi’nde de İspanya a milli takımını şampiyonluğa ulaştırmıştı.

İspanya’da yayınlanan gazetelerin başlıklarını dün futboldaki dev zafer kapladı. Marca ve As gazeteleri ön ve arka kapak sayfalarını birleştirerek poster kapak formatında yayınlandı. Marca’da, hiç maç kaybetmeden bitirdiği turnuvada kupayı kaldırdığına dikkat çekilen takımın bileği bükülmezliğine vurgu yapılırken, As’ta ülkenin şan ve şeref sahibi olduğu yorumu yapıldı. Sport gazetesi, Lamine Yamal ve Nico Williams gibi genç yıldızların önderliğinde dev başarının elde edildiği değerlendirmesine imza attı.

Haberin Devamı

Yıldız golcüler 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda takımlarına beklenen skor katkısını sağlayamadı. Turnuvada 6 gol kralı birden çıktı: Sloven Ivan Schranz, Gürcü Mikautadze, Alman Musiala, Hollandalı Gakpo, İngiliz Harry Kane, İspanya Dani Olmo üçer gole imzasını attı.

İspanya Milli Takımı Madrid’de dün üstü açık otobüsle şehir turu yaptı, şampiyonluğu taraftarları ile birlikte kutladı.

4 KUPALI REKOR

EURO 2024’te mutlu sona ulaşan İspanya, bu turnuvadaki şampiyonluk sayısını 4’e çıkardı. Almanya ile 3’er kupayla paylaştığı rekora tek başına sahip olan İspanyollar, Avrupa şampiyonasını en çok kazanan ülke unvanını elde etti. EURO 1964 finalinde Sovyetler Birliği’ni, EURO 2008 finalinde Almanya’yı, EURO 2012 finalinde İtalya’yı yenen İspanya Milli Takımı, EURO 1984’teki mücadelesinde ise Fransa’ya kaybederek tek final yenilgisini yaşamıştı.

Haberin Devamı

"ÇOK ÇALIŞTIK, BAŞARAMADIK"

Avrupa Şampiyonaları’nda üst üste ikinci finalinden de eli boş ayrılan İngiltere’de yaşanılan hayal kırıklığı dün gazetelerdeki haberlere ve oyuncuların demeçlerine yansıdı. Harry Kane’in sosyal medya hesabından paylaştığı sözleri bu hayal kırıklığını en iyi yansıtan açıklamalardandı:

“Çok çalışmamıza rağmen başaramadığımız için çok üzgünüz. Finale kaldığımız için gurur duyuyorum ama nihayetinde hedefimizin gerisinde kaldık. Kendimizi toparlayacağız, tozumuzu atacağız ve İngiltere formasıyla yeniden savaşmaya hazır olacağız. Bize inanan ve sonuna kadar destekleyen tüm taraftarlarımıza teşekkür ederiz.”

MESSI İLE YAMAL'DAN SENKRONİZE KUPA ŞOV

Futbolun yaşayan efsanesi Lionel Messi, 2022 Dünya Kupası’nın ardından kariyerinin son deminde bir önemli başarının daha sahibi oldu. Arjantin’in Kolombiya ile oynadığı Copa America finalinin ikinci yarısında sakatlığı nedeniyle kenara geldiğinde gözyaşlarını tutamayan yıldız oyuncunun üzüntüsü, maç uzatmada Martinez’in golüyle takımı lehine sonuçlandıktan sora yerini gülümsemeye ve sevince bıraktı. Futbolun en çok kupa kaldıran rekortmen ismi Messi, kariyerinde 45. kez kupa sevinci yaşadı. Yamine Lamal’ı bebekken küvette yıkadığı görüntüler günlerdir konuşulan 37 yaşındaki Arjantinli oyuncu ve İspanyol futbolcu aynı günde, iki kıtanın en büyük şampiyonluklarını yaşadı.