DiğerYeni Paris buluşmasına 4 gün kaldı!

Yeni Paris buluşmasına 4 gün kaldı!

24.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin 94 sporcuyla rekor sayıda katıldığı, Paris’in ev sahipliğindeki 2024 Paralimpik Yaz Oyunları’nda 183 ülkeden toplam 4 bin 400 sporcu dağıtılacak 549 madalya için mücadele edecek.

Yeni Paris buluşmasına 4 gün kaldı

Fransa’nın başkenti Paris’te Yaz Olimpiyat Oyunları’nın ardından bu kez Yaz Paralimpik Oyunları düzenlenecek. 28 Ağustos-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 2024 Paralimpik Yaz Oyunları’nda Türkiye kafilesinde en fazla sporcu atletizm branşında olacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin 94 sporcuyla rekor sayıda katıldığı oyunlarda 16 milli atlet disiplinlerinde madalya mücadelesi verecek. Bu atletlerin 7’si özel sporcu, 5’i görme engelli sporcu, 4’ü ise bedensel engelli sporcu olacak.

Atletizm yarışları 80 bin kapasiteli Stade de France’da yapılacak. Türkiye, Paralimpik Oyunları tarihinde daha önce atletizm branşında sadece bir madalya kazandı.

Türkiye’ye oyunlarda ilk ve tek atletizm madalyasını, Rio 2014’te erkekler 1500 metre T11 kategorisinde Semih Deniz, üçüncü olarak getirdi. Milli sporcular, daha önce olimpiyat ve paralimpik oyunlarında Türkiye’nin kazanamadığı altın madalyayı elde etmek için mücadele edecek.

64 YILLIK TARİHİ VAR

Türkiye’nin de 94 sporcuyla yer alacağı organizasyona Mülteci Takımı’nın yanı sıra 183 ülkeden 4 bin 400 sporcu dağıtılacak 549 madalya için mücadele edecek. Oyunlar tarihi ise 64 yıl, engellilere yönelik spor etkinlikleri ise 136 yıl önceye dayanıyor.

Haberin Devamı

Engelli sporcuların, olimpiyat sporcuları gibi eşit şartlarda yarışmasına imkan tanıyan paralimpik oyunların ilki 1960 yılında İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleşti. 1960 Roma’ya 53 ülkeden 57 sporcu katılarak, 8 branşta mücadele etti.

1988’den beri olimpiyat ve paralimpik oyunlar aynı şehirde düzenleniyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve Uluslararası Paralimpik Komitesi’nin anlaşmasıyla olimpiyatların hemen ardından aynı şehirde paralimpik oyunlar da düzenlenmeye başlandı.

GOALBALLCULAR HAREKET ETTİ

Antrenör Gültekin Karasu eşliğinde Paris 2024 Paralimpik Oyunları hazırlık kampını Karaman’da tamamlayan Golbol Kadın Milli Takımı, 28 Ağustos 2024 tarihinde başlayacak Paralimpik Oyunları için Paris’e hareket etti.

28 Ağustos-8 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda A grubunda yer alan Golbol Kadın Milli Takımı, Brezilya, Çin ve İsrail ile mücadele edecek. Milliler grubun ilk maçında ise 29 Ağustos 2024 Perşembe günü Brezilya ile karşılaşacak.

BİLETLER THY'DEN

Türk Hava Yolları, 2024-2025 sezonunda Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin ana sponsoru oldu. THY, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek Türkiye Milli Paralimpik sporcularına başarı yolculuklarında eşlik edecek.

Haberin Devamı

İmzalanan sponsorluk anlaşması ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, “Engelli bireylerin spora katılımını destekleme ve teşvik etme misyonu ile, azim ve kararlılıklarıyla bizlere ilham olan kıymetli Milli Paralimpik sporcularımıza 2024-25 sezonunda destek vermekten gurur duyuyoruz” dedi.

Türkiye Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu ise, “Türkiye Milli Paralimpik Komitesi olarak, engelli bireylerin sporda ve toplumda daha fazla yer almasını sağlamak için uzun bir yolculuk sürdürüyoruz” diye konuştu.

"HEDEF ALTIN"

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na 94 sporcu ile katılacak olan Türkiye’yi atletizm dalında temsil edecek sporculardan Mikail Al’ın hedefi altın madalya kazanmak.

Mikail Al, amacının Fransa’da derece yapıp, altın madalya alarak, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirterek “Buna çok yakındım. Başarabileceğim bir şeydi. Şimdi Paris 2024 Paralimpik Oyunları için çalışıyorum. İnşallah daha iyisi olur” dedi.